Κυριακή 04.12.2022 | Εορτάζουν: Βαρβάρα, Ρούλα, Ρίτσα, Βαρβάρω, Βαρβαρούλα, Βαρβαρίτσα, Σεραφείμ, Σεραφειμία, Σεραφείμα, Σεραφίνα, Σεραφειμή, Σεραφειμούλα, Σεραφειμίτσα

Γνωριμία με τη συγγραφέα κ. Μαρούλα Κλιάφα στο 3ο Γυμνάσιο Τρικάλων

ΤΟΠΙΚΑ13.02.2019 | 4:54 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Την Πέμπτη, 7 Φεβρουαρίου, επισκέφτηκε το σχολείο μας η συγγραφέας κ. Μαρούλα Κλιάφα, για να συζητήσει με την ομάδα των μαθητών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Erasmus+/KA2 με τίτλο «Reading Without Borders» («Διάβασμα Χωρίς Σύνορα»). Το συγκεκριμένο πρόγραμμα υλοποιείται στο σχολείο μας τα δυο τελευταία σχολικά έτη και έχει στόχο την εμφύσηση της φιλαναγνωσίας στους μαθητές μας.

Οι μαθητές είχαν διαβάσει βιβλία της συγγραφέως, όπως «Η ιστορία ενός νεαρού Gamer», «Ο δρόμος για τον Παράδεισο είναι μακρύς», «Μια μπαλάντα για τη Ρεβέκκα», «Δύσκολοι καιροί για μικρούς πρίγκιπες», «Άγρια παιχνίδια» κ.α. H συζήτηση κινήθηκε  γύρω από τους ήρωες  και τα νοήματα των βιβλίων της συγγραφέως, αλλά και γενικότερα τις ιδιαίτερες κλίσεις που πρέπει να έχει κάποιος για να γίνει συγγραφέας, τη χαρά που παίρνει  από τα δημιουργήματά του, την αφόρμηση για να ξεκινήσει ένα βιβλίο, τον τρόπο με τον οποίο εργάζεται και πολλά άλλα θέματα που ενδιαφέρουν τους εφήβους. Σε όλες τις ερωτήσεις η κ. Μαρούλα Κλιάφα απάντησε πρόθυμα, μ’ αυτό τον ιδιαίτερο τρόπο που έχει να προσεγγίζει τα παιδιά.

Οι μαθητές μας ωφελήθηκαν πολλαπλά από αυτή τη δραστηριότητα, αφού αποτέλεσε την αφορμή όχι μόνο για να διαβάσουν βιβλία της συγγραφέως, αλλά και να συζητήσουν μαζί της και να τη γνωρίσουν από κοντά. Οι μαθητές και οι  εκπαιδευτικοί της παιδαγωγικής ομάδας ευχαριστούμε θερμά την κ. Μαρούλα Κλιάφα για την ευκαιρία που μας έδωσε.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης