Παρασκευή 08.12.2023 | Εορτάζουν: Πατάπιος

«Γόνιμη κουβέντα με τους συμβολαιογράφους»

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ17.11.2023 | 6:00 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

«Έγινε γόνιμη κουβέντα με τους συμβολαιογράφους, καθήσαμε να συζητήσουμε ποια είναι τα σημεία στα οποία διαφωνούμε, δεν θεωρώ ότι διαφωνούμε κάπου, δόθηκαν κάποιες εξηγήσεις για πράγματα ψηφιακής φύσεως τα οποία τους ανησυχούσαν, περιμένω την ανακοίνωσή τους», τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, στον τηλεοπτικό σταθμό Action 24.

Ο κ. Παπαστεργίου είπε ότι θεωρεί πως δεν θα υπάρξει πρόβλημα, «εμείς θέλουμε το ψηφιακό αρχείο που θα παραχθεί από το συμβόλαιο να είναι καθαρό αρχείο χωρίς να έχει παραπομπές χειρόγραφες έτσι ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία στο Κτηματολόγιο […]Συμφωνήσαμε να είναι εκείνοι που θα εμπλακούν στο έργο και ας διαμορφώσουν αυτό το έργο όπως ακριβώς θέλουν εκείνοι. Έχουν δοθεί οι αμοιβαίες εξηγήσεις, ας είμαστε μπροστά μαζί με τους συμβολαιογράφους για να σχεδιάσουμε το επόμενο βήμα».

Ο υπουργός μίλησε και για τον ψηφιακό βοηθό στον gov.gr, ο οποίος, όπως χαρακτηριστικά είπε, είναι μια «πρώτη υλοποίηση τεχνητής νοημοσύνης στον οποίο γράφεις σε απλή γλώσσα ή εκφωνείς το αίτημά σου και ο ψηφιακός βοηθός σου απαντάει σε οτιδήποτε έχει σχέση με το gov.gr και σε καθοδηγεί για τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις. Αυτό στο οποίο υπερέχει είναι στο να απαντήσει σε συνδυαστικές ερωτήσεις».

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης