Τρίτη 27.09.2022 | Εορτάζουν: Ακυλίνα, Ακυλίνη, Ακυλήνη, Επίχαρις, Επιχάρια, Ζήνων, Καλλίστρατος, Καλλιστράτης, Καλλιστράτη

Γονείς και Εκπαιδευτικοί του 5ου Γυμνασίου ενημερώνονται για «Εξαρτήσεις»

ΤΟΠΙΚΑ31.05.2018 | 5:19 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Η κατάρριψη των μύθων, η έγκυρη ενημέρωση για τις ουσίες και τις εξαρτήσεις, η προώθηση μηνυμάτων πρόληψης, η αντιμετώπιση του κοινωνικού αποκλεισμού και των διακρίσεων εις βάρος όσων αντιμετωπίζουν το πρόβλημα καθώς και  η διευκόλυνση της πρόσβασης σε δομές στήριξης  ήταν  μερικοί από τους βασικούς στόχους της επιμόρφωσης Γονέων και Εκπαιδευτικών του 5ου Γυμνασίου.

Η παρέμβαση – πρόληψη του ΚΕΘΕΑ για τους γονείς είχε την μορφή βιωματικού σεμιναρίου με απώτερο στόχο να υποστηρίξει  τους γονείς  ώστε να συνειδητοποιήσουν και να αναπτύξουν τις ικανότητες τους, να μάθουν να συνεργάζονται και να επικοινωνούν με τα παιδιά τους με  πιο λειτουργικούς τρόπους και να αναζητούν καθημερινά νέους τρόπους και δεξιότητες για να μεγαλώσουν και να υποστηρίζουν τα παιδιά τους.

Οι εκπαιδευτικοί του Σχολείου ενημερώθηκαν για τα αποτελέσματα  προσφάτων ερευνών στη χρήση εξαρτησιογόνων ουσιών από εφήβους. Κατόπιν αναλύθηκαν  οι παράγοντες που μπορεί να οδηγήσει έναν έφηβο στην «εξάρτηση», πώς μπορεί να την εντοπίσει ένας εκπαιδευτικός και να πώς μπορεί να βοηθήσει. Επίσης καλύφθηκαν  θέματα που είναι απαραίτητα για την λειτουργία της τάξης και την υποστήριξη των μαθητών/-ριών σε μαθησιακό και ψυχοσυναισθηματικό επίπεδο.

Η δράση οργανώθηκε στο πλαίσιο της «Θεματικής Εβδομάδας» που πραγματοποιήθηκε στο σχολείο. Την επιμόρφωση ανέλαβαν  οι κ. κ. Νταφούλη, Καναβού και Πεντεδέκα, ψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί του ΚΕΘΕΑ  Λαρίσης (Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων). Το σχολείο ευχαριστεί θερμά το ΚΕΘΕΑ για τις γόνιμες παρεμβάσεις που πραγματοποίησε σε όλη τη σχολική κοινότητα του 5ου Γυμνασίου Τρικάλων.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης