• Αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας παγίδων μαζικής παγίδευσης.
 • " /> H Περιφέρεια Θεσσαλίας αξιοποιεί τις νέες τεχνολογίες και αναβαθμίζει τη δακοκτονία - Η ΕΡΕΥΝΑ
  Παρασκευή 09.12.2022 | Εορτάζουν: Άννα, Αννίτα, Ανίτα, Ανέτα, Αννέτα, Ανναμπέλλα, Ανναμαρία, Αννούλα, Ανέζα, Ανεζούλα, Άννη

  H Περιφέρεια Θεσσαλίας αξιοποιεί τις νέες τεχνολογίες και αναβαθμίζει τη δακοκτονία

  ΤΟΠΙΚΑ12.11.2022 | 2:01 μμ

  Γράφει ο/η

  newsroom

  Γράφει ο/η newsroom

  Η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με το ΥΠΑΑΤ, με ερευνητικά ιδρύματα καθώς και άλλους επιστημονικούς και ιδιωτικούς φορείς, υλοποιεί προγράμματα αξιοποίησης και ένταξης νέων τεχνολογιών σε πειραματικές εργασίες για την αντιμετώπιση του δάκου της ελιάς.

  Η υλοποίηση των συγκριτικών πειραματικών εργασιών από την Περιφέρεια Θεσσαλίας  συμβάλλει καθοριστικά στην αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του δάκου της ελιάς και κατ’ επέκταση στην προστασία της ελαιοπαραγωγής,  την ενίσχυση του εισοδήματος των αγροτών και της εθνικής οικονομίας.

  Ο Περιφερειάρχης  Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός δήλωσε: «Η ελαιοπαραγωγή αποτελεί μία από τις σημαντικότερες καλλιέργειες της περιοχής μας και γι αυτό η προστασία της και κατ’ επέκταση η προστασία του εισοδήματος των ελαιοπαραγωγών είναι από τους πρωταρχικούς μας στόχους. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας στο πλαίσιο του διαρκούς ενδιαφέροντος της,  σχετικά με την εφαρμογή και αξιοποίηση νέων τεχνολογιών, εντάσσεται σε προγράμματα αξιολόγησης νέων μεθόδων με σκοπό την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση εχθρών των καλλιεργειών. Τα αποτελέσματα των πειραματικών εργασιών πρόκειται να  αξιολογηθούν από τα Πανεπιστήμια  Θεσσαλίας,  Γεωπονικό Αθηνών και  Κρήτης. Πρόκειται για μεθόδους που συμβάλλουν  στην καλύτερη κάλυψη και μεγαλύτερη προστασία απόκρημνων και δύσβατων ελαιοκτημάτων».

  Οι  πειραματικές εργασίες

  1.«Αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας δολωματικού ψεκασμού του εντομοκτόνου «Success 0.24CB» έναντι του δάκου (Bactroceraoleae) στην καλλιέργεια της ελιάς με τη χρήση Συστήματος μη Επανδρωμένου Αεροσκάφους (ΣμηΕΑ), drone».

  2.«Παρακολούθηση της ανθεκτικότητας και της επικινδυνότητας για ανάπτυξη ανθεκτικότητας του δάκου της ελιάς στα εγκεκριμένα εντομοκτόνα καθώς και συστηματική καταχώρηση των στοιχείων της ανθεκτικότητας του δάκου στη Βάση Δεδομένων Γάλανθος».

  3.«Χρήση εντομοπαθογόνων μυκήτων».

  1. Αξιολόγηση της αποτελεσματικότητας παγίδων μαζικής παγίδευσης.

  Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

  Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

  Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης