Παρασκευή 19.04.2024 | Εορτάζουν: Φιλίππα, Φιλιππία, Φιλιώ

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

H ΣΤ’ του 1ου Δημοτικού Καλαμπάκας ταξίδεψε με τον Ιωάννη Καποδίστρια

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ14.03.2024 | 4:39 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Η Βιβλιοθήκη φιλοξενεί τη μουσειοσκευή «Ταξιδεύοντας με τον Ιωάννη Καποδίστρια» του Μουσείου Καποδίστρια. Με κεντρικό θέμα τη ζωή και το έργο του σπουδαίου Ευρωπαίου πολιτικού και πρώτου Κυβερνήτη της Ελλάδας, Ιωάννη Καποδίστρια, η Μουσειοσκευή του Μουσείου Καποδίστρια συνάντησε, σήμερα 14/3/2024, τους μαθητές της ΣΤ’ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμπάκας.

Η Μουσειοσκευή του Μουσείου Καποδίστρια δεν είναι απλά μία κατασκευή μιας μουσειακής ή μιας αρχειακής συλλογής. Πρόκειται για ένα «μαγικό» ιστορικό κουτί, στα συρτάρια του οποίου «ξεδιπλώνονται» καρτέλες πληροφοριών, εικόνες αντικειμένων ή έγγραφα, καρτέλες δραστηριοτήτων και αντίγραφα αντικειμένων της Συλλογής του «Μουσείου Ιωάννης Καποδίστριας».

Οι μαθητές εξερεύνησαν το αρχειακό υλικό που περιλαμβάνει αναπαραγωγές έργων τέχνης, επιστολές, πληροφοριακό υλικό, καρτέλες δραστηριοτήτων, διαφάνειες με το χάρτη της Ελλάδας καθώς και τα αντίγραφα αντικειμένων όπως ένα αντίγραφο μεγαλόσταυρου, δύο τυπογραφικά στοιχεία, ένα αντίγραφο φοίνικα (νόμισμα). Ακολούθως, έπαιξαν με τη χρήση ενός δι-αδραστικού παιχνιδιού που ζωντανεύει τον πίνακα της δολοφονίας του Ιωάννη Καποδίστρια, έργο του Χαράλαμπου Παχή από τη συλλογή του Μουσείου Καποδίστρια της Κέρκυρας.

To ψηφιακό παιχνίδι “1831: Ιωάννης Καποδίστριας” αναδεικνύει με βιωματικό και παιγνιώδη τρόπο τη ζωή και το έργο του Α’ Κυβερνήτη της Ελλάδας. Το παιχνίδι αναπτύσσεται σε τρία επίπεδα με κεντρικό θέμα τον αλληγορικό πίνακα του κερκυραίου ζωγράφου Χαράλαμπου Παχή με τίτλο “Η δολοφονία του Καποδίστρια” (1872), από τη συλλογή του Μουσείου Καποδίστρια.

Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης