Σάββατο 25.05.2024 | Εορτάζουν: Δεν υπάρχουν γιορτές για σήμερα

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Η΄ Διαλυκειακοί Ρητορικοί Αγώνες Τρικάλων στο 1ο ΓΕΛ Τρικάλων

ΤΟΠΙΚΑ17.04.2024 | 4:56 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι Η΄ Διαλυκειακοί Ρητορικοί Αγώνες στο 1ο Γενικό Λύκειο Τρικάλων για μαθητές/τριες των Λυκείων της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων. Οι Αγώνες τελέστηκαν υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων και του Δήμου Τρικκαίων, σε συνεργασία με τη Δ/νση Β/θμιας Εκπ/σης Τρικάλων και τον Σύμβουλο Φιλολόγων κ. Αγαθοκλή Αζέλη.

Οι Αγώνες διεξήχθησαν Πέμπτη 11 και Παρασκευή 12 Απριλίου 2024 στο 1ο Γενικό Λύκειο Τρικάλων. Σε  αυτούς έλαβαν μέρος τα σχολεία: 1ο, 5ο, 6ο και 7ο ΓΕΛ Τρικάλων, ΓΕΛ Βαλτινού και Φαρκαδόνας, 4ο Πειραματικό Λύκειο «Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης», Ιδ. ΓΕΛ «ΑΘΗΝΑ», Μουσικό Σχολείο, 1ο ΕΠΑΛ και 2ο Πρότυπο ΕΠΑΛ Τρικάλων με αντιπροσωπεία εκπαιδευτικών διαφόρων ειδικοτήτων και μαθητών/τριών. Συμμετείχαν 36 εκπαιδευτικοί ως κριτές στους αγώνες. Οι συμμετέχοντες μαθητές/τριες ανήκαν και στις τρεις τάξεις του Λυκείου ανεξαρτήτως Ομάδων Προσανατολισμού/Τομέα ή Ειδικότητας. Τα αγωνίσματα στα οποία διαγωνίστηκαν οι μαθητές/τριες είναι οι Διττοί Λόγοι, που αποτελούν ομαδικό ρητορικό αγώνισμα, και οι Αυθόρμητος και Προτρεπτικός Λόγος, που αποτελούν ατομικά ρητορικά αγωνίσματα. Συνολικά συμμετείχαν 146 μαθητές/τριες, 81 διαγωνιζόμενοι με 25 αναπληρωματικούς τους, 25 χρονομέτρες και 15 φωτογράφοι και υπεύθυνοι τροφοδοσίας. Στόχος είναι πάντα η πειθώ, πάνω σε οποιοδήποτε θέμα της καθημερινότητας, χωρίς ιδιαίτερες φιλολογικές γνώσεις.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και απηύθυναν χαιρετισμό ο Πρωτοσύγκελος κκ. Αλέξιος, η Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κα. Ντιντή, ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Τρικκαίων για θέματα Παιδείας κ. Λάππας, ο Διοικητής της Τροχαίας Τρικάλων κ. Κωστακόπουλος, ο  Αναπληρωτής Διευθυντής της Δ/νσης Δ/θμιας Εκπ/σης Τρικάλων κ. Παπακωνσταντίνου και ο Σύμβουλος Μαθηματικών κ. Θεοχάρης. Επίσης, τιμήθηκαν για τη διαχρονική προσφορά στην διοργάνωση των Διαλυκειακών Ρητορικών Αγώνων η κα. Μουλά Ναυσικά, πρώην Υποδιευθύντρια, και η κα. Ζαραμπούκα Αθανασία, τέως  Διευθύντρια του 1ου ΓΕΛ Τρικάλων.

Τα Αποτελέσματα των Η’ Διαλυκειακών Ρητορικών Αγώνων Π.Ε. Τρικάλων κατά Κατηγορία και σειρά αξιολόγησης:

Αποτελέσματα  Αυθόρμητου Λόγου- Κατάταξη Τελικού

1η ΚΟΤΣΙΦΑ ΠΟΛΥΤΙΜΗ Α’ 7ο ΓΕΛ

2η ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ ΜΑΡΙΑ Α’ 4ο Π. ΛΥΚΕΙΟ «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗΣ»

3η ΚΑΤΣΙΑΒΑ ΑΠΟΣΤΟΛΙΑ Β’ Ι.ΓΕΛ. «ΑΘΗΝΑ»

Αποτελέσματα  Προτρεπτικού Λόγου- Κατάταξη Τελικού

1ος ΚΑΤΣΙΑΜΑΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Β’ 7o ΓΕΛ

2η ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ Α’ ΓΕΛ ΒΑΛΤΙΝΟΥ

3η ΛΙΑΚΑΤΗ ΕΛΕΝΗ  Β’ Ι.ΓΕΛ «ΑΘΗΝΑ»

ΑΤΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ – ΔΙΤΤΟΙ ΛΟΓΟΙ

1ος ΜΕΡΝΤΑΝΙ ΙΩΑΝΝΑ Γ ΓΕΛ ΒΑΛΤΙΝΟΥ

2η ΤΑΣΟΥΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ Γ ΓΕΛ ΒΑΛΤΙΝΟΥ

3η ΔΩΡΟΥΣΗ ΝΙΚΟΛΕΤΤΑ Β Ι.ΓΕΛ «ΑΘΗΝΑ»

Αποτελέσματα Διττών Λόγων – Κατάταξη Τελικού

1η Ομάδα

ΜΠΕΗΣ ΙΑΣΟΝΑΣ Α 4ο Π. ΛΥΚΕΙΟ “ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗΣ”

ΝΤΑΛΙΑΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Β 7ο ΓΕΛ

ΛΟΥΔΑ ΔΑΝΑΗ Β 1ο ΓΕΛ

2η Ομάδα

ΒΑΪΟΥ ΣΟΦΙΑ Α ΓΕΛ ΒΑΛΤΙΝΟΥ

ΤΣΙΑΝΤΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Β 6ο ΓΕΛ

ΚΟΥΤΣΙΟΥΜΠΑ ΜΑΡΙΑ Α 1ο ΓΕΛ

 

Η Υπεύθυνη των Η’ Διαλυκειακών Ρητορικών Αγώνων

Δήμητρα Αγγέλου – Διευθύντρια 1ου ΓΕΛ Τρικάλων

 

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης