Δευτέρα 03.10.2022 | Εορτάζουν: Διονύσιος, Διονύσης, Νιόνιος, Νύσης, Ντένης, Διονυσία, Διονυσούλα, Νύσα, Σίσσυ, Ντενίζ

Η 1η Εθνική Συνδιάσκεψη των Διαμεσολαβητών αλλάζει την Ιστορία

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ22.05.2019 | 11:20 πμ

Γράφει ο/η

Λογιστήριο

Γράφει ο/η Λογιστήριο

Με μια Μαντινάδα και πρόσκληση από τον εκπρόσωπο Διαμεσολαβητή του επιμελητηρίου Τρικάλων κ. Απόστολο Κόκκοβα, η επόμενη Εθνική Συνδιάσκεψη να γίνει στα Τρίκαλα, έκλεισε η πρώτη Εθνική συνδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα το Σάββατο 18 Μαΐου όπου ήτανε καλεσμένοι όλοι οι εκλεγμένοι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές των επιμελητηρίων της χώρας καθώς και εκπρόσωποι των σωματείων.
«Όλοι οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές της Ελλάδας είναι άτομα χαρισματικά και με ξεχωριστές επικοινωνιακές δυνατότητες οι οποίοι αν συντονιστούν μπορούν να κάνουν θαύματα τόνισε ο κ. Απόστολος Κόκκοβας και ευχαρίστησε τους εμπνευστές αυτής της συνάντησης και τους συμμετέχοντες για την συνεισφορά τους σε αυτήν την ξεχωριστή συνδιάσκεψη»
“Είμαι απόλυτα σίγουρος για την επόμενη μέρα για περαιτέρω σημαντικές δράσεις υπέρ της κοινωνίας με στόχο να επανέλθει ο κλάδος σε υψηλότερα επίπεδα του 2009. Η διαμεσολάβηση είναι εδώ όπως και τις μέρες των Μνημονίων και της κρίσης όταν ο Θεσμός έδωσε λύσεις”, σημείωσε – μεταξύ άλλων – ο κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, πρόεδρος ΕΕΑ και αντιπρόεδρος ΚΕΕΕ.Συμπλήρωσε πως στα σχέδια βρίσκεται η δημιουργία Οργάνου Πανελλαδικού Συντονισμού με στόχο μια ενιαία φωνή και συνεχείς εκδηλώσεις – παρεμβάσεις σε όλη την Ελλάδα με πολίτες, ιδιώτες και επιχειρηματίες για περαιτέρω εμβάθυνση της ασφαλιστικής συνείδησης.
“Ασφάλεια έχει ανάγκη εν τέλει ο πιο αδύναμος, όχι ο πλούσιος“, τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηθεοδοσίου, στέλνοντας το μήνυμα για τα οφέλη και την αναγκαιότητα της ασφάλισης στην κοινωνία.
16,729 φυσικά πρόσωπα χρειάζονται την δική τους ενιαία φωνή
Τις προσπάθειες που έχουν συντελεστεί τα προηγούμενα χρόνια και τα επόμενα βήματα που απαιτούνται περιέγραψε από την πλευρά του ο ΓΓ. ΕΕΑ, κ. Δημήτρης Γαβαλάκης.
Στόχος η ισχυροποίηση της φωνής της διαμεσολάβησης, οι αποτελεσματικότερες παρεμβάσεις, η ανάδειξη των ιδιαίτερων προβλημάτων και η δυναμική δικτύωση.
• Ανάδειξη της αξίας του επαγγέλματος, Αντιμετώπιση του φορολογικού και ασφαλιστικού του κλάδου, Διεκδίκηση φοροαπαλλαγής ασφαλίστρων (κλάδου Ζωής και Περιουσίας), Δράσεις για την διευκόλυνση της εισόδου νέων στο επάγγελμα, Αντιμετώπιση αθέμιτων πρακτικών, Συνέχιση της προσπάθειας για την καταπολέμηση των ανασφάλιστων , Διαφάνεια – δικαίωμα συμβολαίου, Εκπόνηση μελετών για το μέλλον του επαγγέλματος, Νομική και Φοροτεχνική στήριξη των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών, Ευρωπαϊκά προγράμματα και ασφαλιστική διαμεσολάβηση, Διερεύνηση υλοποίησης επαγγελματικού ταμείου, Υλοποίηση στοχευμένων εκπαιδευτικών προγραμμάτων, Συνεργασία με ευρωπαϊκούς φορείς
Την 1η Εθνική Συνδιάσκεψη τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι Επιμελητηρίων, Σωματείων ενώ απηύθυναν χαιρετισμό εκπρόσωποι κομμάτων και φορέων.
Τα περιθώρια ανόδου και εξέλιξης της ασφαλιστικής αγοράς είναι ιδιαίτερα σημαντικά μιας και στην Ελλάδα μόνο το 2% του ΑΕΠ σε ασφάλιστρα διατίθεται στην Ιδιωτική ασφάλιση ενώ στην Κύπρο είναι 4% και στην Ευρώπη 7,5%.
Στην συνάντηση αποφασίστηκε να ξεκινήσει άμεσα μια ομάδα διαμεσολαβητών από όλη την Ελλάδα το αρχικό επικοινωνιακό κομμάτι ώστε όλοι μαζί οι διαμεσολαβητές πανελλαδικά να είναι συντονισμένοι με μία κοινή φωνή η οποία θα αντιμετωπίζει συντονισμένα ότι απασχολεί τον κλάδο.
Στην φωτογραφία ο Πρόεδρος του επιμελητηρίου Αθηνών κ. Χατζηθεοδοσίου με τον Γραμματέα κ. Γαβαλάκη και τον Απόστολο Κόκκοβα πρόεδρο του τμήματος υπηρεσιών του επιμελητηρίου Τρικάλων.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης