Παρασκευή 03.02.2023 | Εορτάζουν: Σταμάτης, Σταμάτιος, Στάμος, Σταμούλης, Σταμέλος, Σταμέλης, Σταμελάς, Σταματία, Μάτα, Ματούλα, Ματίνα, Σταματίνα, Σταμάτα, Σταμέλα, Σταμούλα, Σταματή, Μάτω, Σταματέλλα, Συμεών, Συμεώνης, Σύμος, Συμεωνή, Συμεωνία, Συμεώνα, Σύμη

Η 4η Βιομηχανική Επανάσταση και η Παιδεία

ΤΟΠΙΚΑ31.01.2020 | 5:23 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Εκδήλωση με θέμα «η 4η Βιομηχανική Επανάσταση και η Παιδεία» διοργάνωσε το απόγευμα της Πέμπτης στο Μουσείο Τσιτσάνη η Τρικαλινή Λέσχη Προβληματισμού, με τον κόσμο για μία ακόμη φορά να δίνει δυναμικά το παρών.

Εισηγητές της εκδήλωσης ήταν η Πρόεδρος του Δικτύου για την Μεταρρύθμιση στην Ελλάδα & την Ευρώπη, πρώην Επίτροπος της χώρας στην ΕΕ  και πρώην Υπουργός κ. Άννα Διαμαντοπούλου και ο Διευθυντής Υπολογιστικών Συστημάτων MIT Media Lab κ. Μιχ. Μπλέτσας. Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν το μέλος ΠΔΕ της Λέσχης κ. Δημήτρης Καραθάνος.

Στόχος της συζήτησης ήταν να προσπαθήσει να αναδείξει όλα αυτά τα ζητήματα που συνθέτουν την μετάβαση της ανθρωπότητας στην ψηφιακή εποχή, την ταχύτερη δυνατή ενσωμάτωση της ψηφιακής τεχνολογίας στο εκπαιδευτικό σύστημα που πρέπει να προσαρμοστεί άμεσα για να αντιμετωπίσει τις νέες προκλήσεις, τον ρόλο της Ελλάδας και την προσπάθεια που πρέπει να καταβάλει για να βρεθεί στην πρωτοπορία καθώς και τις επιδράσεις που θα αγγίξουν  ανθρώπους,  επαγγελματίες, επιχειρήσεις και εργαζομένους αλλά και τα εφόδια με τα οποία θα πρέπει να εξοπλιστούν ώστε να αντιμετωπίσουν πιο αποτελεσματικά το μεγάλο στοίχημα του 21ου αιώνα.

Με κυρίαρχο τον ρόλο της Παιδείας, το πολιτικό αφήγημα για την Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση απαιτεί συνθέτες πολιτικές που αφορούν τη πρόληψη των ανισοτήτων, τον σχεδιασμό προτεραιοτήτων σε κάθε τομέα της οικονομίας και της κοινωνίας. Αφορούν νέες φιλοσοφικές και ηθικές προσεγγίσεις, ώστε να τεθούν  κανόνες  στη διαχείριση των δεδομένων και στη δημιουργία των αλγορίθμων. Κανόνες που προστατεύουν τα ανθρώπινα δικαιώματα απέναντι στην εξουσία των μηχανών.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
ΟΛΥΜΠΟΣ ΠΥΞΙΔΑ