Τρίτη 20.04.2021 | Εορτάζουν: Ζακχαίος, Ζάκχος, Ζάχος,Λάζαρος, Λάζος

Η 5η ΥΠΕ για τον οικογενειακό γιατρό

ΤΟΠΙΚΑ04.11.2020 | 7:24 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Ο οικογενειακός ιατρός είναι μια δωρεάν λειτουργία του συστήματος πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Αποτελεί το πρώτο σημείο επαφής με το Εθνικό Σύστημα Υγείας και μεταξύ άλλων λειτουργεί ως σύμβουλος υγείας και πλοηγός του πολίτη σε αυτό.

Στο πλαίσιο της εγγραφής του πληθυσμού σε Οικογενειακό Ιατρό (Γενικό Ιατρό ή Παθολόγο, Παιδίατρο), ο πολίτης μπορεί να υποβάλει αίτηση εγγραφής σε διαθέσιμο Οικογενειακό Ιατρό της επιλογής του.

Η 5η Υγειονομική Περιφέρεια σε πλήρη εγρήγορση για την  παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας μέσω των δημόσιων δομών υγείας ευθύνης της και ειδικότερα των Τ.Ο.Μ.Υ προσκαλεί όλους τους πολίτες της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ να απευθυνθούν για την εγγραφή τους ή τυχόν απορίες τους στις κατά τόπους Τοπικές Μονάδες Υγείας.

Καλωσήρθες στην Τοπική Μονάδα Υγείας

– Η Τοπική Μονάδα Υγείας ( Τ.ΟΜ.Υ. ) είναι μια νέα δημόσια δομή, η οποία σου παρέχει δωρεάν υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, ανεξάρτητα από την ηλικία σου, τη μόνιμη κατοικία σου, την ιθαγένειά σου ή από το αν εργάζεσαι ή είσαι ασφαλισμένος.

– Η διαδικασία εγγραφής είναι απλή.

– Η ομάδα κάθε Τ.ΟΜ.Υ. αποτελείται από οικογενειακούς γιατρούς (γενικούς γιατρούς, παθολόγους και παιδιάτρους), νοσηλευτές, επισκέπτες υγείας και κοινωνικούς λειτουργούς και είναι υπεύθυνη για τη φροντίδα σου.

– Στην Τ.ΟΜ.Υ. δημιουργείται και τηρείται ο Ατομικός Ηλεκτρονικός Φάκελος Υγείας (ΑΗΦΥ) , απαραίτητος για την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας και τη διασφάλιση της συνέχειας της φροντίδας σου.

– Για εξειδικευμένη ιατρική φροντίδα, οδοντιατρικές υπηρεσίες καθώς και εργαστηριακές εξετάσεις, μπορείς να απευθύνεσαι στα κοντινά Κέντρα Υγείας.

Γιατί χρειάζεσαι τον οικογενειακό γιατρό

Ο οικογενειακός γιατρός σου παρέχει ολοκληρωμένη φροντίδα, γιατί γνωρίζει το  ιστορικό σου, τις ανάγκες  σου, το περιβάλλον διαβίωσης και εργασίας σου.

Είναι ο πιο κατάλληλα εκπαιδευμένος να διατηρήσει και να βελτιώσει την υγεία σου.

Ο οικογενειακός γιατρός σε παραπέμπει σε εξειδικευμένες υπηρεσίες υγείας, όταν τις χρειάζεσαι. Έτσι, λαμβάνεις γρήγορα και χωρίς ταλαιπωρία τις πιο κατάλληλες υπηρεσίες.

8η TOM Y 1η Τρικάλων

Διεύθυνση: Ομήρου 13  Τ.Κ.42131 Τρίκαλα

Τηλέφωνο: 2431046643, 2431046647, 2431046653

Email: tomy.trikala1@dypethessaly.gr

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Φυτικά Ροφήματα Βρώμης ΚΑΡΠΟΣ ΟΛΥΜΠΟΣ Nature Spot e-shop