Κυριακή 24.10.2021 | Εορτάζουν: Σεβαστιανή, Σεβαστίνα, Σεβαστιάνα, Σεβαστή, Σέβη, Σεβούλα, Σεβαστούλα

Οι αυτοδιοικητικές συνεργασίες, ο Τσιλιμίγκας και ο άνθρωπός του στα Τρίκαλα…

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ10.09.2018 | 3:29 μμ

Γράφει ο/η

Λάζαρος Μάμαλης

Γράφει ο/η Λάζαρος Μάμαλης

«Έκλεισε το μάτι» σε συνεργασίες με το ΚΙΝΑΛ ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε τα εγκαίνια της ΔΕΘ.

Θέλει συνεργασίες

Ο πρωθυπουργός ρωτήθηκε για την περιφέρεια Κρήτης αλλά στην απάντησή του δεν έμεινε μόνο εκεί. Μίλησε για πιθανές συνεργασίες τόσο στην Κρήτη, όσο και σε άλλες περιοχές, όπως τη Δυτική Ελλάδα, πλέκοντας το εγκώμιο στους εκεί αυτοδιοικητικούς.

Η πρόθεσή του είναι εμφανής. Να δώσει χρίσματα και στηρίξεις σε «πασοκογενείς» υποψηφίους για να «κλέψει» ψήφους στις εθνικές εκλογές για λόγους που δεν χρειάζεται περαιτέρω εξήγηση.

Συνεργασία και στη Θεσσαλία;

Τι σημαίνουν όλα αυτά για τη Θεσσαλία; Ότι οδεύουμε σε συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛ για κοινή κάθοδο ακόμη και στην περιφέρεια. Δεδομένου ότι η Ηρώ Διώτη που ήταν υποψήφια στις προηγούμενες εκλογές ως περιφερειάρχης, με τη σημαία του ΣΥΡΙΖΑ από το 2015 ήδη έχει σηκώσει τη σημαία της Λαϊκής Ενότητας του Λαφαζάνη, η περίπτωση του Νίκου Τσιλιμίγκα ο οποίος από το… πουθενά παραλίγο να έπαιρνε την περιφέρεια δεν αφήνει αδιάφορο και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Το δίλημμα του Τσιλιμίγκα…

Μόνο που ο κ. Τσιλιμίγκας θα πρέπει να απαντήσει ο ίδιος στο ερώτημα: Στην Περιφέρεια με το ρίσκο της εκλογής ή της μη εκλογής ή στο ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ, όπου όλες οι δημοσκοπήσεις, τον δείχνουν να έχει κλειδώσει την έδρα; Ιδού το δίλημμα…

Ο άνθρωπός του…

Ανεξάρτητα όμως, των τελικών του επιλογών και επειδή πολλά έχουν ειπωθεί και γραφεί για το ποιος είναι ο βασικός του συνομιλητής στα Τρίκαλα, καλά πληροφορημένες πηγές μας διαβεβαίωσαν, ότι αυτός είναι ο Μάκης Ιακωβάκης ο οποίος ήταν και υποψήφιος τοπικός αντιπεριφερειάρχης στις προηγούμενες εκλογές. Μπορεί κάποιοι να μιλούν, εν αγνοία ακόμη του κ. Τσιλιμίγκα, για το τι θα κάνει ή δεν θα κάνει, αλλά το βέβαιο είναι ότι ο βασικός του συνδετικός κρίκος με τα Τρίκαλα είναι ο κ. Ιακωβάκης.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Nature Spot e-shop