Πέμπτη 19.05.2022 | Εορτάζουν: Πατρίκιος, Πάτρικ, Πατρίκος, Πατρίκης, Πατρίτσιος, Πατρίτσης, Πατρικία, Πατρίκα, Πατριτσία, Πατρίτσα, Θεόγνωστος, Θεογνώστης, Θεογνώσιος, Θεογνωσία, Θεόκτιστος, Μένανδρος,Βηθεσδά

Η αγορά παραδίδεται στις πολυεθνικές

ΤΟΠΙΚΑ05.10.2018 | 4:42 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Με την αγορά να συρρικνώνεται σε κλάδους πυλώνες για την εμπορική δραστηριότητα, με επιπλέον μέτρα που αφορούν όλα τα κοινωνικά στρώματα να είναι προ των πυλών, η Αγωνιστική Συνεργασία, διεκδικώντας ως παράταξη την εμπιστοσύνη των εμπόρων στο ΔΣ και την ΕΣΕΕ, παρέθεσαν χθες συνέντευξη Τύπου στα Τρίκαλα.

Οι συμμετέχοντες στο ψηφοδέλτιο  Άγις Τριγάζης, Αγορίτσα Χώτου, Δημήτρης Παπαδόπουλος και Γιάννα Κωνσταντινίδη (και εκλεγμένοι αντιπρόσωποι) «η δουλειά έχει πέσει κατακόρυφα, το μεροκάματο δεν βγαίνει. Τα  χρέη σε προμηθευτές, τράπεζες, εφορία, ΟΑΕΕ, διογκώνονται και γίνονται θηλιά στο λαιμό μας. Χιλιάδες μικρομάγαζα έχουν κλείσει, πολλοί από μας βρίσκονται  στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Μεγαλώνουν οι δυσκολίες πρόσβασης στην ιατρική, φαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη. Τα εκρηκτικά προβλήματα του ΟΑΕΕ που διογκώθηκαν απ’ την υποχρηματοδότηση και την καταλήστευση των αποθεματικών του, φέρνουν το ταμείο αντιμέτωπο με την χρεοκοπία. Είναι φανερή πλέον η κυβερνητική πρόθεση της διάλυσης των ταμείων.  Την κατάσταση επιδεινώνουν παραπέρα τα νέα αντιλαϊκά μέτρα που σχεδιάζει η δικομματική κυβέρνηση σε συνεργασία με την ΕΕ και το ΔΝΤ».

“Δεν μας σώζουν τα Open Mall…”

Παίρνοντας θέση για τα Open Mall ως τη νέα, αναφέρουν ότι υπάρχουν πολλά προβληματικά σημεία στο εν λόγω πρόγραμμα που προφανώς δεν λύνει βασικά ζητήματα στην τοπική αγορά που προκύπτουν κυρίως από την οικονομική αδυναμία των καταναλωτών και τη φορολογική «αφαίμαξη» των εμπόρων από την άλλη. Όπως αναφέρθηκε από τον κ. Τριγάζη, το πρόγραμμα διαχειρίζεται από κάθε άποψη άδικα  πόρους προορίζοντας για τους δήμους το μεγαλύτερο ποσοστό για να γίνονται έργα αυτονόητα για κάθε εμπορική γειτονιά, που θα έπρεπε δηλαδή να γίνουν έτσι κι αλλιώς. Από την άλλη τα ποσά που προορίζονται για τους εμπόρους είναι ελάχιστα, αφορούν ελάχιστους και δεσμεύουν για μια πενταετία την εφαρμογή του εν λόγω «θεσμού».

Κυρίως όμως, πέρα από τα διαχειριστικά ζητήματα, τίθεται θέμα προτεραιοτήτων, δεδομένου ότι σε καμία περίπτωση αυτό δεν αποτελεί λύση σε καίρια ζητήματα που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι μικροεπαγγελματίες.

Για όλα αυτά οι εκλογές χαρακτηρίστηκαν κρίσιμες και καθοριστικές για το ρόλο των εμπορικών συλλόγων που όπως αναφέρθηκε χαρακτηριστικά «τείνουν να γίνουν φορείς σύμπραξης με την κυβέρνηση και όχι συλλογικά όργανα διεκδίκησης».

Επισημαίνεται ότι οι εκλογές θα διεξαχθούν στις 7 Οκτωβρίου στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Τρικάλων

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης