Τετάρτη 05.10.2022 | Εορτάζουν: Χαριτίνη, Χαριτίνα, Χαρίτη, Τίνα, Χαρά, Μεθοδία, Ερμογένης

Η αναφορά Δεμίρη, η αντίδραση Τασούλα και η συνεδρίαση της Επιτροπής

ΠΟΛΙΤΙΚΗ24.08.2022 | 6:46 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Σε μια αποκάλυψη σχετικά με τις παρακολουθήσεις πολιτικών προχώρησε ο νέος διοικητής της ΕΥΠ Θεμιστοκλής Δεμίρης στη Βουλή. Σύμφωνα με πηγές από τον ΣΥΡΙΖΑ, σε ερωτήσεις μελών της Επιτροπής από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης εάν παρακολουθούνται και άλλοι πολιτικοί και δημοσιογράφοι, πέραν του Νίκου Ανδρουλάκη και του Θανάση Κουκάκη, ο κ. Δεμίρης απάντησε: «Έχω πλήρη έλεγχο της υπηρεσίας τις τελευταίες 15 μέρες, κανείς δεν εξαιρείται…».

Boυλευτές  της αντιπολίτευσης υποστήριξαν κατόπιν ότι η εν λόγω αναφορά του κ. Δεμίρη συνιστά ομολογία πως όντως υπάρχουν και άλλα πολιτικά πρόσωπα που παρακολουθούνται, γεγονός που προκάλεσε ένταση και διαξιφισμούς στην αίθουσα.

Οι διαρροές στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας προκάλεσαν την αντίδραση του προέδρου της Βουλής, Κωνσταντίνου Τασούλα, αφού σύμφωνα με το σχετικό άρθρο του Κανονισμού «οι συζητήσεις για τη δραστηριότητα της ΕΥΠ είναι απόρρητες». Να σημειωθεί ότι θετική γνωμοδότηση κατά πλειοψηφία (βουλευτές ΝΔ) έλαβε ο πρέσβης Θεμιστοκλής Δεμίρης για τον διορισμό του ως διοικητή της ΕΥΠ.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης