Τρίτη 09.08.2022 | Εορτάζουν: Δεν υπάρχουν γιορτές για σήμερα

Η ανάπλαση του κέντρου μας αφορά όλους

ΤΟΠΙΚΑ28.06.2018 | 5:11 μμ

Γράφει ο/η

Λάζαρος Μάμαλης

Γράφει ο/η Λάζαρος Μάμαλης

Στο δημαρχείο παρουσιάστηκαν τα προσχέδια από τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό για την κεντρική πλατεία και την πλατεία εθνικής αντίστασης.

Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρουμε  κάποιον που να ενθουσιάστηκε από τις συγκεκριμένες προτάσεις. Ούτε καν η επιτροπή η οποία δεν έδωσε πρώτο βραβείο. Κάποιες κρίνονται ως ενδιαφέρουσες. Κάποιες άλλες ουτοπικές και κάποιες εκτιμάται ότι ήρθαν… φυτευτές από άλλα προσχέδια που εφαρμόστηκαν σε άλλες πόλεις.

Δεν είμαστε αρχιτέκτονες, πολεοδόμοι κλπ, οπότε δυσκολευόμαστε να μπούμε στα τεχνικά σημεία. Σε ένα πρώτο επίπεδο, όμως, δε διαφωνούμε με την πλειοψηφία των απόψεων που ακούστηκαν έως τώρα.  Δεν υπάρχει κάποια πρόταση που να κάνει τη διαφορά. Που να σε κερδίζει με το πρώτο βλέμμα. Που να  αναφωνήσεις… ουαου που θα έλεγε και ο Βαρουφάκης…  Που να πεις ότι αποτελεί μια «στιγμή από το αύριο των Τρικάλων» που μάλλον βιάστηκε να πει ο δήμαρχος.

Ο ίδιος βέβαια, στη συνέχεια της ίδιας πρότασης, κράτησε  την… μπάλα χαμηλά λέγοντας πως «οι προτάσεις αποτελούν αναμφισβήτητα μία πρώτη βάση, από την οποία μετά από διαβούλευση και διορθώσεις, θα προκύψει το οριστικό σχέδιο των δύο πλατειών, που θα κατατεθεί για χρηματοδότηση μέσω της ΣΒΑΑ».

Επομένως, αυτές είναι μια βάση συζήτησης και διαβούλευσης. Κι αυτή δεν θα πρέπει να είναι προσχηματική αλλά ειλικρινής και ευρεία για να αγκαλιάζει όλη την πόλη. Όλους όσοι έχουν γνώμη, μπορούν να την τεκμηριώσουν και θέλουν να την πουν.

Η συζήτηση για την ανάπλαση του κεντρικότερου σημείου  της πόλης δεν αφορά μόνο μια δημοτική αρχή ή  ένα δημοτικό συμβούλιο. Σύμφωνοι! Αυτοί είναι εκλεγμένοι και στο τέλος θα πάρουν τις  αποφάσεις. Ωστόσο, αυτές οι αποφάσεις μας αφορούν όλους οπότε όσοι έχουν καλοπροαίρετη άποψη και τεκμηριωμένη πρόταση θα πρέπει να τους δοθεί η ευκαιρία να την πουν.  Και το σημαντικότερο; Εκεί στο δημαρχείο να την ακούσουν.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης