Κυριακή 21.04.2024 | Εορτάζουν: Αλεξάνδρα, Αλεξία, Αλεξάντρα, Αλέκα, Ιανουάριος, Ιανός, Ιανή, Φαίστος, Φαιστή, Φαιστίνα,Βάιος, Βάια, Βάγια, Βαία Δάφνης, Δάφνη

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Η αντίστροφη μέτρηση για την παράδοση του Ε65 ξεκίνησε – Φωτογραφίες από νότιο τμήμα του αυτοκινητοδρόμου

ΤΟΠΙΚΑ20.03.2024 | 10:06 πμ

Γράφει ο/η

Λογιστήριο

Γράφει ο/η Λογιστήριο

Εντός του 2025 τοποθετείται χρονική η ολοκλήρωση του βόρειου τμήματος από Καλαμπάκα έως Γρεβενά

Επιμέλεια: Λάζαρος Μάμαλης

Αντίστροφα μετράει πλέον ο χρόνος για την ολοκλήρωση ενός σημαντικού τμήματος του Ε65, του αυτοκινητοδρόμου-ραχοκοκαλιά της Κεντρικής Ελλάδας που θα μειώσει τον χρόνο ταξιδιού στο Αθήνα-Τρίκαλα στις 3 ώρες.
Όπως έχει αναγγείλει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, τα τμήματα Λαμία-Ξυνιάδα και Τρίκαλα-Καλαμπάκα αναμένεται να παραδοθούν σε χρήση πριν το φετινό Πάσχα, ολοκληρώνοντας ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του Ε65, μιας και αμφότερα θα ενωθούν με το εν λειτουργία, από το 2017, κομμάτι Ξυνιάδα-Τρίκαλα. Έκτοτε θα απομένει μόνο η παράδοση του τμήματος Καλαμπάκα-Εγνατία Οδός που τοποθετείται εντός του 2025.
Το Λαμία-Ξυνιάδα αποτελεί το νότιο τμήμα του Ε65, έχοντας μήκος 32,5 χλμ. ενώ έχει παραδοθεί τμήμα 14,5 χλμ. από τη Λαμία έως Α/Κ Καρπενησίου. Το εν λειτουργία μεσαίο τμήμα Ξυνιάδα-Τρίκαλα είναι μήκους 77,5 χλμ., ενώ το βόρειο τμήμα Τρίκαλα-Εγνατία Οδός προσθέτει επιπλέον 70,5 χλμ.
Το έργο έχει συνολικό μήκος 238,5 χλμ. καθώς αφορά και στη διαχείριση και συντήρηση του τμήματος της Α.Θ.Ε. από τη Σκάρφεια μέχρι τις Ράχες Φθιώτιδας (συνολικό μήκος 57 χλμ.).
Με την ολοκλήρωσή του, ο αυτοκινητόδρομος Ε65 θα επιτρέψει τη μείωση του χρόνου ταξιδιού από Λαμία έως και Εγνατία σε 1 ώρα και 30 λεπτά, αντί των 2 ωρών και 30 λεπτά σήμερα, ενώ για τη μετακίνηση από την Αθήνα στα Τρίκαλα θα απαιτείται λιγότερο από 3 ώρες.
Ο αυτοκινητόδρομος Κεντρικής Ελλάδας διαθέτει την αναγκαία χωρητικότητα ενός σύγχρονου αυτοκινητόδρομου 2 λωρίδων κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση και διασχίζει τον κάμπο της Φθιώτιδας, την οροσειρά της Όθρυος, το Θεσσαλικό κάμπο και τον Πηνειό ποταμό περνώντας πλησίον των πόλεων Καρδίτσας, Τρικάλων, Καλαμπάκας μέχρι τους πρόποδες των Αντιχασίων, τον Ίωνα ποταμό και την οροσειρά των Χασίων για να ενωθεί τελικά με την Εγνατία Οδό στο Δρυμό της Πίνδου.
Τέλος, θα σημάνει τη σύνδεση του λιμανιού της Ηγουμενίτσας -που λειτουργεί ως πύλη της Ελλάδας προς την Κεντρική Ευρώπη- με το λιμάνι του Βόλου και η χώρα μας θα αποκτήσει σύνδεση με τα Διευρωπαϊκά Δίκτυα.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης