Σάββατο 23.01.2021 | Εορτάζουν: Αγαθάγγελος, Αγαθαγγέλα, Αγαθαγγέλη, Διονύσιος, Διονύσης, Νιόνιος, Νύσης, Ντένης, Διονυσία, Διονυσούλα, Νύσα, Σίσσυ, Ντενίζ

Η απάντηση του υπουργείου για την Παιδιατρική Κλινική

ΤΟΠΙΚΑ05.11.2019 | 3:59 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Την κάλυψη των εφημεριών της Παιδιατρικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων με ιδιώτες παιδιάτρους που θα αμείβονται με μπλοκάκι προωθεί το υπουργείο υγείας, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από τον βουλευτή Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σάκη Παπαδόπουλο, όπως προέκυψε από απάντηση του υφυπουργού Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη, σε επίκαιρες ερώτησεις.

Συγκεκριμένα ο υφυπουργός απάντησε στις ερωτήσεις του κ. Σ. Παπαδόπουλου και του βουλευτή του ΚΚΕ κ. Γ. Λαμπρούλη, σχετικά με την παιδιατρική κλινική του νοσοκομείου Τρικάλων και τα υποστελεχωμένα τμήματα του ΕΣΥ.

Όπως σημειώνει ο κ. Παπαδόπουλος ο κ. Κοντοζαμάνης είπε πως οι 2450 προγραμματισμένες προσλήψεις ιατρικού, νοσηλευτικού, εργαστηριακού, διοικητικού προσωπικού μετακινούνται για το 2020, για το Νοσοκομείο Τρικάλων οι αποφασισμένες 14 προσλήψεις γιατρών ΕΣΥ γίνονται 11, ενώ η Παιδιατρική Κλινική του ΓΝΤ θα συμπληρώνει τη κάλυψη των εφημεριών της με ιδιώτες παιδιάτρους που θα αμείβονται με μπλοκάκι.

Όπως είχαμε ήδη αναφέρει σε σχετικό ρεπορτάζ υπάρχει σχετική διάταξη που προβλέπει την απασχόληση με αυτό το καθεστώς ιδιωτών παιδιάτρων, αλλά μέχρι σήμερα δεν υπάρχει ανταπόκριση από τους παιδιάτρους των Τρικάλων.

Την ίδια ώρα όπως τονίζει ο κ. Λαμπρούλης ο υφυπουργός υγείας ισχυρίστηκε ότι τα Τρίκαλα απέχουν 27 χιλιόμετρα από την Καρδίτσα, επομένως, «καλύπτονται οι ανάγκες της περιοχής». Επίσης, ανέφερε πως υπάρχει απόφαση να στελεχωθεί η Παιδιατρική Κλινική από ιδιώτη γιατρό με μπλοκάκι και «σχεδιασμός» για μόνιμες προσλήψεις το 2020.

Ο βουλευτής του ΚΚΕ σημείωσε πως χρειάζεται σταθερότητα στις θέσεις εργασίας και όχι ημίμετρα, επισημαίνοντας στον υφυπουργό πως τα 27 χιλιόμετρα απόσταση δεν είναι λίγα και πως το πρόβλημα είναι σοβαρό για τις ορεινές και απομακρυσμένες περιοχές του νομού.

Όπως γίνεται κατανοητό το πρόβλημα με την παιδιατρική κλινική παραμένει, χωρίς να φαίνεται άμεση λύση στον ορίζοντα, οπότε τις μισές μέρες του μήνα τα περιστατικά παραπέμπονται στο Γενικό Νοσοκομείο Καρδίτσας.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
ΟΛΥΜΠΟΣ ΦΡΕΣΚΟ ΓΑΛΑ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ Nature Spot e-shop