Τρίτη 27.09.2022 | Εορτάζουν: Ακυλίνα, Ακυλίνη, Ακυλήνη, Επίχαρις, Επιχάρια, Ζήνων, Καλλίστρατος, Καλλιστράτης, Καλλιστράτη

Η αστυνομία με το στόλο της στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμπάκας

ΤΟΠΙΚΑ06.06.2018 | 6:10 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμπάκας βρέθηκαν χθες  αστυνομικοί τους τμήματος της πόλης αλλά και των Τρικάλων για να παρουσιάσουν τον μηχανοκίνητο στόλο αλλά και τα νέα ποδήλατα που θα χρησιμοποιούν από εδώ και πέρα οι αστυνομικοί.

Όπως ήταν φυσικό τα παιδιά ενθουσιάστηκαν και έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για όσα είχαν να τους πουν οι αστυνομικοί.

Μετά την παρουσίαση τα παιδιά παρακολούθησαν ένα βίντεο που είχε σχέση με το έργο που επιτελεί η Ελληνική Αστυνομία στην κοινωνία μας.

Ο θεσμός της εμφανούς αστυνόμευσης με ποδήλατα, ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2015 στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα. Τον Ιανουάριο του 2016 επεκτάθηκε στα Χανιά και τον Απρίλιο της ίδιας χρονιάς στην Κέρκυρα, τη Ρόδο και το Ναύπλιο, ενώ από τον Ιούνιο του 2017 επεκτάθηκε και στην πόλη της Κατερίνης.

Με την νέα ρύθμιση ο θεσμός επεκτείνεται σε άλλες 10 περιοχές, συμπεριλαμβανομένου και της πόλης των Τρικάλων.

Για τις ανάγκες της εμφανούς αστυνόμευσης με ποδήλατα, η Ελληνική Αστυνομία προμηθεύτηκε πρόσφατα 64 νέα ποδήλατα, 52 συμβατικά και 12 ηλεκτροκίνητα, τα οποία έχουν κατασκευαστεί στην Ελλάδα και κατανέμονται στις περιοχές όπου λειτουργεί ο θεσμός.

Οι βασικές αρμοδιότητες των ποδηλατών αστυνομικών είναι:

-η εξυπηρέτηση επισκεπτών και τουριστών, παρέχοντας τις κατάλληλες οδηγίες και τις απαραίτητες πληροφορίες, τόσο τουριστικού, όσο και ευρύτερου ενδιαφέροντος,

-η συνεργασία και συνδρομή σε άλλες Υπηρεσίες της Αστυνομίας ή άλλους Φορείς, ώστε να διευθετούνται προβλήματα, κυρίως τουριστικού ενδιαφέροντος και να διευκολύνονται οι επισκέπτες των περιοχών αυτών, και

-η ανάλογη επιχειρησιακή ετοιμότητα και η αποτελεσματική ανταπόκριση στη διαχείριση ήπιων περιστατικών αστυνομικής φύσεως.

Οι αστυνομικοί ποδηλάτες υπάγονται διοικητικά και επιχειρησιακά στα κατά τόπους αρμόδια Τμήματα Τουριστικής Αστυνομίας και για την εκτέλεση της υπηρεσίας τους διαθέτουν ειδικού τύπου στολή ποδηλάτη, ενώ θα είναι εφοδιασμένοι και με όλα τα απαιτούμενα είδη, ατομικό οπλισμό, αλεξίσφαιρο γιλέκο, φορητό ασύρματο κ.λπ.

Βαγγέλης Γκιάτας

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης