Δευτέρα 25.01.2021 | Εορτάζουν: Γρηγόρης, Γρηγόριος, Γόλης, Γρηγορία, Μαργαρίτης, Μαργαρίτα

Η ατομική ευθύνη και οι πανεπιστημιακές ελίτ

ΤΟΠΙΚΑ13.03.2020 | 4:17 μμ

Γράφει ο/η

Λάζαρος Μάμαλης

Γράφει ο/η Λάζαρος Μάμαλης

Την περασμένη εβδομάδα η Ιταλία ήδη μετρούσε εκατοντάδες νεκρούς από τον Κορωνοΐο. Στη χώρα μας ήδη είχαν εντοπιστεί τα πρώτα κρούσματα της επιδημίας και οι ειδικοί επιστήμονες προειδοποιούσαν για τη δυναμική του ιού που σύντομα εξελίχθηκε σε πανδημία.
Αυτή την περίοδο λοιπόν, κάποιοι σκέφτηκαν ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για πραγματοποιηθεί εκδήλωση στο ΤΕΦΑΑ Τρικάλων με θέμα εναλλακτικές μορφές τουρισμού με κεντρικό ομιλητή Ιταλό καθηγητή!

Το θεωρητικόν ωστόσο της αχρείαστης για αυτή την στιγμή διάλεξης δεν μπορούσε αυτή την περίοδο να ενσωματώσει καν  την πραγματικότητα των χιλιάδων ακυρώσεων και του γκρεμίσματος του τουριστικού μας προϊόντος.

Και φυσικά υπάρχει και το χειρότερο. Η εκδήλωση αυτή ίσως αποδειχθεί πιθανός καταλύτης διασποράς του ιού στην πόλη μας.

Σ’ αυτή βέβαια προσκάλεσαν βουλευτές, αυτοδιοικητικούς και κάθε λογής παράγοντες  για χαιρετούρες, selfie και τα σχετικά. Δηλαδή, ντόρος να γίνεται…

…Περίσσευε με άλλα λόγια η υπευθυνότητα που αυτές τις μέρες λογίζεται ως το μοναδικό αντίδοτο στον ιό.

Σύμφωνοι! Μέχρι πρότινος δεν υπήρχε απαγόρευση για τη διοργάνωση τέτοιου είδους εκδηλώσεων. Ωστόσο, επειδή τελευταία στο δικό μας  παράλληλο σύμπαν, στην Ελλάδα, το έλλειμμα της ατομικής ευθύνης εύκολα επιρρίπτεται ως ανάθεμα στους συνήθεις στόχους, όπως στους πιτσιρικάδες που (κακώς) βολτάρουν στους δρόμους, ας αναλογιστούν και οι διοργανωτές της συγκεκριμένης εκδήλωσης το δικό τους μεράδι ατομικής ευθύνης μήπως και στην επόμενη ανακοίνωση βρουν δυο – τρεις κουβέντες για αυτοκριτική.

1 σχόλιο για “Η ατομική ευθύνη και οι πανεπιστημιακές ελίτ”

  1. Ο/Η Διγγελιδης Νικόλαος λέει:

    Κύριε Μάμαλη,
    Προς αποκατάσταση της αλήθειας παρακαλώ να διαβάσετε την ανακοίνωση του Τμήματος http://www.pe.uth.gr/index.php/grammateia/enimerosi. Η εικόνα που έχουμε σήμερα είναι εντελώς διαφορετική από αυτή που είχαμε την προηγούμενη βδομάδα.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
ΟΛΥΜΠΟΣ ΦΡΕΣΚΟ ΓΑΛΑ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ Nature Spot e-shop