Δευτέρα 15.04.2024 | Εορτάζουν: Λεωνίδας, Λεωνίδης, Λεώ, Λεωνιδία, Κρήσκης

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα στις περισσότερες πομόνες του νομού

ΤΟΠΙΚΑ01.06.2018 | 1:31 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Μπροστά σε ένα νέο πλήγμα βρίσκεται το σύνολο των αγροτών της περιοχής των Τρικάλων και αυτή τη φορά, δεν αφορά καιρικές συνθήκες αλλά την απόφαση της ΔΕΗ να διακόψει το ρεύμα στις περισσότερες αντλίες γεωτρήσεων (πομόνες) λόγω οφειλών των αντίστοιχων ΤΟΕΒ. Όπως τονίζει ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης, η εποπτεία των ΤΟΕΒ εσχάτως πέρασε στην περιφερειακή ενότητα από τους δήμους που ήταν παλαιότερα, και μάλιστα χωρίς καμία προετοιμασία αλλά και χωρίς κανέναν έλεγχο σε ότι αφορά την οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο κάθε οργανισμός.

Από την πλευρά τους οι 55 ΤΟΕΒ που λειτουργούν στο νομό Τρικάλων-αριθμός ρεκόρ σε όλη τη χώρα – έχουν υπέρογκα χρέη προς τη ΔΕΗ, μιας και αρκετοί αγρότες δεν πλήρωναν τα αντίστοιχα ποσά που τους αναλογούσαν. Μπροστά σε αυτά τα χρέη, η μόνη λύση έρχεται με μία καθόλου γενναία ρύθμιση που αγγίζει το όριο του ανέφικτου. Μέχρι σήμερα προβλέπεται καταβολή του 30% των οφειλών αρχικά, ώστε να ακολουθήσει η ρύθμιση σε 24 δόσεις, και όχι σε 120 όπως προβλέπεται σε άλλες περιπτώσεις. Όπως τονίζει ο κ. Μιχαλάκης, τα χρήματα συγκεντρώνονται μεν για κάθε πομόνα, ωστόσο η ΔΕΗ Λαμίας που είναι υπεύθυνη για τη διαχείριση του θέματος, δεν δέχεται την επανασύνδεση ρεύματος  ανά πομόνα, αλλά απαιτεί το 30% του συνολικού χρέους όλου του ΤΕΟΒ. Κάτι που σημαίνει ότι το ρεύμα έχει διακοπεί για το σύνολο της περιοχής ευθύνης του ΤΟΕΒ και οι αγρότες, ανεξαιρέτως εάν έχουν πληρώσει ή όχι, να μένουν χωρίς πρόσβαση σε νερό και οι εκτάσεις απότιστες. Πολλοί δενδροκαλλιεργητές για παράδειγμα, ενώ υπήρξαν υποδειγματικοί απέναντι στην πληρωμή του ποσών προς τους ΤΟΕΒ, αυτή τη στιγμή απειλούνται με την ολοκληρωτική καταστροφή.

Ήδη, μέσω ΕΝΠΕ αλλά και μέσω περιφερειακής ενότητας Τρικάλων , έχουν γίνει οι παρεμβάσεις, με τα αιτήματα ωστόσο να μην ικανοποιούνται. Όπως επισημαίνεται, η κατάσταση θα εκτροχιαστεί εάν δεν βρεθεί άμεσα λύση από πλευράς της κυβέρνησης. Όπως τονίζει και ο κ. Μιχαλάκης, προφανώς, η διαχείριση των ΤΟΕΒ δεν υπήρξε υποδειγματική, ωστόσο, δεν γίνεται από την άλλη να αφεθεί ο πρωτογενής τομέας στην τύχη του εν μέσω θέρους.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης