Τρίτη 24.05.2022 | Εορτάζουν: Παλλαδία, Παλαδία, Παλλάδα, Παλάδα, Μαρκιανή, Μαρκιάνα, Μαρκιανή, Μαρκιάνα, Φωτεινή, Φώτω, Φώφη, Φωτούλα, Φαίη, Φωφώ, Χριστιανός, Χριστιανή

Οι δημοτικές εκλογές, τα… στανταράκια και η ανανέωση με ανεπαρκή πολιτικό λόγο

ΤΟΠΙΚΑ19.04.2019 | 5:01 μμ

Γράφει ο/η

Λάζαρος Μάμαλης

Γράφει ο/η Λάζαρος Μάμαλης

Να το πάρει το ποτάμι; Να το πάρει… Σ’ αυτές τις αυτοδιοικητικές εκλογές υπάρχουν «στανταράκια». Υπάρχουν μια – δυο υποψηφιότητες που πάνε για τον πρώτο γύρο. Και πάνε όχι μόνο από τη δική τους δυναμική. Σε μία τουλάχιστον περίπτωση, αυτή δε φαίνεται να δικαιολογεί την αναμενόμενη πρωτιά. Είναι τα πρόσωπα αλλά και οι συνδυασμοί που κάνουν τη διαφορά. Σ’ αυτές τις δημοτικές εκλογές συμμετέχουν γερά ονόματα. Ονόματα με απήχηση και ψήφους στην τοπική κοινωνία. Δε μιλάμε μόνο για την dream team που έκανε ο Παπαστεργίου αλλά και στους υπόλοιπους συνδυασμούς αλλά και στους περιφερειακούς δήμους υπάρχουν υποψήφιοι που κάνουν τη διαφορά. Νέοι άνθρωποι, τριαντάρηδες και σαραντάρηδες και πολλές γυναίκες (λόγω και του ποσοστού) μπαίνουν δυναμικά στο χώρο της αυτοδιοίκησης.

Αυτό από μόνο του είναι ένα θετικό γεγονός. Το αίτημα της ανανέωσης δικαιώνεται ηλικιακά, τουλάχιστον ως προς τους υποψηφίους γιατί το ποιοι θα εκλεγούν απ’ αυτούς είναι ένα άλλο θέμα.

Από ‘κει και πέρα, θα περίμενε κανείς οι νέοι άνθρωποι να έχουν και μια διαφορετική αντίληψη στο πως θα προωθήσουν τις υποψηφιότητές τους. Καλό το facebook και οι φωτογραφίες με τα εκατοντάδες  like (οι… ανυποψίαστοι γρήγορα θα διαπιστώσουν ότι άλλο like για χαβαλέ και άλλο σταυρός). Καλά και τα σχόλια στα ΜΜΕ για το πόσο καλοί και… άπαιχτοι είναι. Καλές ή ορθότερα, αναμενόμενες και οι διασυνδέσεις με τα πολιτικά γραφεία. Εξίσου αναμενόμενες και οι ομαδοποιήσεις, ωστόσο, καλύτερο ακόμη θα ήταν να μας πουν και δυο – τρία πράγματα για δούμε αν πράγματι έχουν να πουν κάτι. Όχι απλά να παπαγαλίζουν αυτά που λένε οι επικεφαλής αλλά αν οι ίδιοι έχουν να προτείνουν κάτι για την πόλη και τα χωριά τους.

Διαφορετικά θα επιβεβαιωθεί το γνωστό. Ένας ανεπαρκής πολιτικός λόγος παραμένει ανεπαρκής ακόμη και όταν εξωραΐζεται από έναν ηλικιακά νέο υποψήφιο.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης