Παρασκευή 12.08.2022 | Εορτάζουν: Δεν υπάρχουν γιορτές για σήμερα

Οι Έλληνες μπορούμε

ΠΟΛΙΤΙΚΗ26.03.2020 | 9:55 μμ

Γράφει ο/η

Λάζαρος Μάμαλης

Γράφει ο/η Λάζαρος Μάμαλης

Οι Έλληνες μπορούμε. Έχουμε τη δύναμη να περιορίσουμε την ανεξέλεγκτη επέκταση του κορωνοΐού εφόσον επιδείξουμε την απαραίτητη ατομική και συλλογική ευθύνη πειθαρχώντας στα μέτρα που επέβαλε η κυβέρνηση.

Η αλήθεια είναι ότι η μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού πειθαρχεί στα περιοριστικά μέτρα. Υπάρχουν βέβαια και οι εξαιρέσεις. Είτε από αφέλεια και επιπολαιότητα, όπως συμβαίνει με τους λίγους που επιμένουν να… βολτάρουν άσκοπα στους δρόμους επικαλούμενοι αστείες δικαιολογίες όταν τους σταματούν τα ελεγκτικά όργανα, είτε από σκοταδισμό ή και επιτηδειότητα, σαν εκείνη δικηγόρων που προσέτρεξαν στο ΣτΕ ζητώντας να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική η απαγόρευση τέλεσης θρησκευτικών εκδηλώσεων! Πρόκειται όμως για εξαιρέσεις τις οποίες οφείλουμε να απομονώσουμε, επιμένοντας στο θετικό παράδειγμα της επιμελούς συμμόρφωσης με τα δυσάρεστα αλλά αναγκαία περιοριστικά μέτρα.

Κι ναι, αυτή είναι η πιο αισιόδοξη είδηση των ημερών που επιτρέπει την αχτίδα της αισιοδοξίας να αχνοφαίνεται στο βάθος του τούνελ που βρισκόμαστε σήμερα. Μια συλλογική επιτυχία η οποία αποδεικνύει ότι οι Έλληνες μπορούμε να πετύχουμε όταν πολιτική ηγεσία, επιστημονική κοινότητα και κοινωνία των πολιτών συστρατευθούμε για την υλοποίηση ενός συλλογικού στόχου. Ειδικά όταν από την επιτυχία αυτού του στόχου εξαρτώνται οι ίδιες μας οι ζωές.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης