Δευτέρα 25.01.2021 | Εορτάζουν: Γρηγόρης, Γρηγόριος, Γόλης, Γρηγορία, Μαργαρίτης, Μαργαρίτα

Η Ελληνική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων βρήκε νέα στέγη

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ11.01.2021 | 6:56 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, υλοποιώντας τη δέσμευσή του να στηρίζει έμπρακτα τη νέα γενιά ελλήνων μουσικών, δίνει μόνιμη στέγη στην Ελληνική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων (ΕΛΣΟΝ), η οποία γίνεται η πρώτη του ορχήστρα νέων in residence. Η ΕΛΣΟΝ είναι ένα ανερχόμενο μουσικό σύνολο που, μέσα στα τέσσερα χρόνια λειτουργίας του υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του βραβευμένου αρχιμουσικού Διονύση Γραμμένου, έχει αφήσει άριστες εντυπώσεις εντός και εκτός ελληνικών συνόρων.

Το Μέγαρο εγκαινιάζει με ενθουσιασμό τη συνεργασία του μαζί της, προσφέροντάς της τους φιλόξενους χώρους του, στους οποίους η Ορχήστρα θα πραγματοποιεί από φέτος τις συναυλίες, τις δοκιμές, τα σεμινάρια, τις ακροάσεις και τις εκπαιδευτικές της δράσεις.

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών Νίκος Πιμπλής δήλωσε: «Είναι μεγάλη μας χαρά που υποδεχόμαστε στο Μέγαρο την ΕΛΣΟΝ, μια ελληνική ορχήστρα νέων με διεθνή ακτινοβολία. Φιλοδοξούμε να συνεισφέρουμε στη συνέχιση της εκπαιδευτικής της δράσης και της συμμετοχής των ταλαντούχων νέων ελλήνων μουσικών της σε ελληνικές και διεθνείς εκδηλώσεις συμφωνικής μουσικής αξιώσεων. Το Μέγαρο βρίσκεται πάντα στο πλευρό όσων ανοίγουν τον δρόμο σε όλο και περισσότερους νέους να ασχοληθούν με την κλασική μουσική».

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής Γιάννης Βακαρέλης, από την πλευρά του, καλωσόρισε την ΕΛΣΟΝ ως ορχήστρα νέων in residence του Μεγάρου, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για «μια λαμπρή ορχήστρα-φυτώριο νέων μουσικών, η οποία στεγάζεται στο ΜΜΑ, στο πλαίσιο των δράσεών του που έχουν στόχο να δώσουν βήμα στους νέους και να τους προσκαλέσουν να ανακαλύψουν τις πολλές και συναρπαστικές εκφάνσεις της μουσικής».

Ο μαέστρος Διονύσης Γραμμένος και Καλλιτεχνικός Διευθυντής της ΕΛΣΟΝ, αναφερόμενος σε αυτή τη σημαντική πρωτοβουλία, υπογράμμισε: «Σαν μια άλλη “Εθνική Ελπίδων” στον τομέα του πολιτισμού της χώρας μας, η Ελληνική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων αποκτά νέα στέγη ως ορχήστρα in residence σε έναν από τους κεντρικούς πυλώνες της καλλιτεχνικής δημιουργίας στην Ελλάδα, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Αισθάνομαι ιδιαίτερα ευτυχής για αυτή την καινούργια συνεργασία, η οποία θα επιτρέψει στην Ορχήστρα να συνεχίσει το έργο της, την καλλιέργεια της νέας γενιάς ελλήνων μουσικών, παρέχοντάς τους ορχηστρική εκπαίδευση υψηλού επιπέδου και συναυλιακές εμπειρίες  ̶̶ πολύτιμα εφόδια για τη μετέπειτα επαγγελματική τους πορεία».

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
ΟΛΥΜΠΟΣ ΦΡΕΣΚΟ ΓΑΛΑ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ Nature Spot e-shop