Παρασκευή 09.12.2022 | Εορτάζουν: Άννα, Αννίτα, Ανίτα, Ανέτα, Αννέτα, Ανναμπέλλα, Ανναμαρία, Αννούλα, Ανέζα, Ανεζούλα, Άννη

Η εορτή του Αγίου Αποστόλου Ιακώβου του Αδελφοθέου στην πόλη των Τρικάλων

Ανακοινώσεις διάφορες19.10.2022 | 9:03 πμ

Γράφει ο/η

Λογιστήριο

Γράφει ο/η Λογιστήριο

Στις 23 Οκτωβρίου η αγία μας Εκκλησία τιμά την μνήμη του αγίου Αποστόλου Ιακώβου του Αδελφοθέου, πρώτου επισκόπου της Εκκλησίας των Ιεροσολύμων. Είθισται στην εορτή αυτή να τελείται η Θεία Λειτουργία, η οποία φέρει το όνομά του και απηχεί την αρχαία πρωτοχριστιανική λειτουργική παράδοση, τον λατρευτικό δηλαδή τρόπο που οι πρώτοι χριστιανοί διαμόρφωσαν για την τέλεση της Θείας Λειτουργίας.
Εφέτος θα έχουμε την χαρά να τελέσουμε αυτή την αρχαιοπρεπή Θεία Λειτουργία με Ιερά Αγρυπνία από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομο στον Ιερό Ναό των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Τρικάλων την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου από 9:30 έως 12:30 το βράδυ προκειμένου όλοι μας, κλήρος και λαός, να έχουμε την πνευματική ευκαιρία να ενωτισθούμε την απλότητα και γνησιότητα της ευχαριστιακής προσφοράς, όπως την ζούσαν οι πρώτοι χριστιανοί, αποκομίζοντας την ζέση της πίστεώς τους.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης