Σάββατο 20.08.2022 | Εορτάζουν: Ηλιόδωρος, Ηλιοδώρα, Ελεοδώρα, Έλντα, Θεοχάρης, Θεοχαρούλα, Χαρούλα, Σαμουήλ, Σαμουήλος, Σαμουήλης, Σαμουέλος, Σαμουηλία, Σαμουήλα, Σαμουέλα,Ορέστης, Ορεστιάς, Ορεστία, Ορεστιάδα

Η Επαγγελματική εμψύχωση του κυρίου Μιχαλούλη

ΤΟΠΙΚΑ27.06.2019 | 7:49 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Απογείωσε την έννοια του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού ο κύριος Μιχαλούλης το περασμένο Σαββατοκύριακο. Σε μια κατάμεστη αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου παραβρέθηκαν, μαθητές, εκπαιδευτικοί και τρικαλινές μητέρες κρέμονταν κυριολεκτικά από τις στοχευμένες επισημάνσεις του πολύ καλού εμψυχωτή, πια, συνιδρυτή της «Orientum – Σύμβουλοι Σταδιοδρομίας».

Αναλύοντας για πρώτη φορά σε τρικαλινούς μαθητές τις δυνατότητες της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης μίλησε για εναλλακτικές καριέρες ανεβάζοντας το ηθικό των παιδιών και των γονέων, ώστε να σταματήσουν να συνδέουν το μέλλον τους με το πόσο έγραψαν ή θα γράψουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Η παρουσίασή του ήταν ανατρεπτική και έθεσε το ζήτημα της πληροφόρησης του Επαγγελματικού Προσανατολισμού στις πραγματικές του βάσεις.

Αφού παρέθεσε τις θεματικές ενότητες για:

– Το Σύστημα πρόσβασης στην Γ’ Βάθμια εκπαίδευση

– Τη Διάρθρωση Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Γενικού Λυκείου και ΕΠΑΛ

– Την Επιλογή Σχολής

– Την Ανάλυση Προγραμμάτων Σπουδών των Σχολών

– Τα Επαγγελματικά Δικαιώματα Αποφοίτων

– Τις Συγκρίσεις Τμημάτων

– Τις Τάσεις της Αγοράς Εργασίας

– Το Ποιες είναι οι δεξιότητες που ζητούν οι εργοδότες

παρουσίασε με μοναδικό τρόπο σε πυραμιδοειδείς απεικονίσεις συνδυασμούς σχολών με μεταπτυχιακά προγράμματα, που οδηγούν σε  ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΚΑΡΙΕΡΕΣ για να κλείσει με τις συμπεριφορές των ανθρώπων που πετυχαίνουν τους στόχους τους, όταν είναι 100% σίγουροι γι’ αυτούς.

Ενδιάμεσα ο κύριος  Manolis Maou παρουσίασε τις βαθμίδες εκπαίδευσης του Κολλεγίου  ACT  ANATOLIA (χορηγού της εκδήλωσης), τις δυνατότητες φοίτησης σ’ αυτό με υποτροφίες, το πρωτόκολλο συνεργασίας με τον Δήμο Τρικκαίων  και τους πολλούς ορίζοντες που ανοίγονται στους φοιτητές του.

Σας ευχαριστούμε κύριε Μιχαλούλη για την ψυχική ανάταση και αυτοπεποίθηση, που προσφέρατε σε όλους μας και ευχόμαστε να συνεχίσετε με τον ίδιο επαγγελματισμό και γνώση να «εφοδιάζετε» τους Έλληνες νέους με τις πραγματικές «εικόνες» του εικοστού πρώτου αιώνα, που τόσο ανάγκη έχουν σ’ αυτήν την δύσκολη καμπή που διαβαίνει η ελληνική κοινωνία.

ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης