Τρίτη 27.02.2024 | Εορτάζουν: Ασκληπιός, Ασκληπιάς, Ασκληπιάδα, Νήσιος, Νήσης

Η έλευση των κυρίων Μητσοτάκη και Τσίπρα από την πόλη μας, με διαφορά λιγότερη των 48 ωρών δεν είναι μόνο για τις ανάγκες του στενού προεκλογικού τους αγώνα

Οι επιδιώξεις Τσίπρα και Μητσοτάκη από τις επισκέψεις στα Τρίκαλα

Χωρίς κατηγορία15.05.2019 | 5:50 μμ

Γράφει ο/η

Λάζαρος Μάμαλης

Γράφει ο/η Λάζαρος Μάμαλης

Κάτι έχουν τα Τρίκαλα και… τελευταία τραβάνε τους πολιτικούς αρχηγούς εκεί που μέχρι πριν από λίγα χρόνια δεν περνούσαν ούτε απ’ έξω. Κι αυτό το… κάτι δεν είναι μόνο τα… ψηφαλάκια. Γι’ αυτά ούτως ή άλλως περιοδεύουν ανά την Ελλάδα, απλά η έλευση των κυρίων Μητσοτάκη και Τσίπρα από την πόλη μας, με διαφορά λιγότερη των 48 ωρών δεν είναι μόνο για τις ανάγκες του στενού προεκλογικού τους αγώνα. Υπάρχουν ιδιαιτερότητες τις οποίες μπορούμε να ανιχνεύσουμε με σχετική ευκολία.

Η πρώτη είναι το επικοινωνιακό χαρτί. Ο κ. Μητσοτάκης πήγε στο δημαρχείο παρότι υπάρχουν άλλοι τρεις ανθυποψήφιοι του κ. Παπαστεργίου που πρόσκεινται στην κεντροδεξιά, για να βγάλει φωτογραφία στο περιβόητο  control room. Απ’ αυτό πέρασε κόσμος και κοσμάκης, (Θεοδωράκης, Φάμελος και δυο –τρεις ντουζίνες υπουργών, ευρωβουλευτών και βουλευτών) για ένα κυρίως λόγο. Γιατί «πουλάει» στην Αθήνα και στα υπόλοιπα αστικά κέντρα η ιστορία της έξυπνης πόλης των Τρικάλων.

Ο κ. Τσίπρας από την άλλη, θα πάει την Παρασκευή στο εκλογικό κέντρο του κ. Κρεμμύδα για να προωθήσει από κάτω (αυτοδιοίκηση) προς τα πάνω (κεντρική πολιτική σκηνή) το εγχείρημα της προοδευτικής συμμαχίας. Μέχρι τώρα το συγκεκριμένο εγχείρημα υπηρετούνταν σε κεντρικό επίπεδο αντίστροφα. Με επιθετικές κινήσεις του πρωθυπουργού και κυρίως με υπουργοποιήσεις μέχρι πρότινος στελεχών του ΠΑΣΟΚ (Ξεναγιαννακοπούλου, Μωραίτης κ.α.). Οι αυτοδιοικητικές εκλογές και οι συνεργασίες του ΣΥΡΙΖΑ με υποψηφίους του ΚΙΝΑΛ δίνουν τη δυνατότητα στον κ. Τσίπρα να διεμβολίσει σε επίπεδο τοπικών κοινωνιών τη δεξαμενή ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ.  Στην περίπτωση των Τρικάλων η επίσκεψη του κ. Τσίπρα στο εκλογικό κέντρο του κ. Κρεμμύδα υποκρύπτει ένα πρόσθετο συμβολισμό. Την άμβλυνση των εντυπώσεων από την ομαδική αποχώρηση των υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων και την απόσυρση της στήριξης (μόνο σε επίπεδο Τρικάλων) του κ. Τσιλιμίγκα από τον τοπικό ΣΥΡΙΖΑ.

Η δεύτερη είναι οι δημοσκοπήσεις. Προφανώς κάτι βλέπουν τα επιτελεία των κομμάτων και στέλνουν τους αρχηγούς  στα Τρίκαλα. Τι είναι αυτό; Θα φανεί το βράδυ των εκλογών…

 

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης