Τρίτη 05.12.2023 | Εορτάζουν: Διογένης, Σάββας, Σάβας, Σαββούλης, Σαββούλα, Σαβούλα, Σαβούλη

Η επιστροφή του πλανόδιου παγωτατζή στους δρόμους της πόλης

ΤΟΠΙΚΑ15.06.2018 | 11:41 πμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Ο παγωτατζής με το άσπρο καπελάκι και την άσπρη ποδιά του ήταν γραφικός, ευχάριστος, και ο πιο αγαπημένος πλανόδιος μικροπωλητής για τα παιδιά και… όχι μόνο. Εδώ και μερικά χρόνια, επέστρεψε στους δρόμους των Τρικάλων, γεμίζοντάς μας κάθε φορά με νοσταλγία, αλλά και μη επιτρέποντάς μας να αντισταθούμε στις γεύσεις που κουβαλά στο καροτσάκι του.

Από το χειμώνα και το σαλέπι, μπήκαμε στο καλοκαίρι, με ότι πιο δροσερό μπορεί κανείς να γευτεί. Ο φιλικός παγωτατζής, είναι εδώ για να φέρει αυτές τις αναμνήσεις πίσω . Παραδοσιακός, επιστρέφει κι έρχεται να μοιράσει χαρά σε μικρούς και μεγάλους προσφέροντας  άφθονο και λαχταριστό παγωτό σε τραγανιστό χωνάκι η κυπελάκι.

Και μόνο η εικόνα του στην Κεντρική Πλατεία της πόλης, δρόσισε τον κόσμο από την καλοκαιρινή ζέστη, χαρίζοντας χαμόγελα σε παιδιά, και όχι μόνο… Ειδικά οι μεγαλύτεροι σε ηλικία, τον υποδέχονται με χαρά και προσμονή. Εξάλλου, όπως έγραφε και στον Τρυποκάρυδο ο Τομ Ρόμπινς, «Ποτέ δεν είναι αργά για να ζήσει κανείς ευτυχισμένα παιδικά χρόνια».

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης