Σάββατο 13.08.2022 | Εορτάζουν: Δεν υπάρχουν γιορτές για σήμερα

Οι ΕΒΕ Τρικάλων συνεχίζουν τον αγώνα τους

ΤΟΠΙΚΑ19.11.2019 | 4:38 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Με νέα προεδρεία στο Ινστιτούτο της ΓΣΕΒΕΕ και στο ΚΕΚ, προχωρούν στη συγκρότηση του νέου κύκλου δράσεων τα μέλη του συνδικαλιστικού φορέα που αποτελούν διαχρονικά τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας της χώρας. Για το λόγο αυτό, αλλά και για να τεθούν επί τάπητος σημαντικά ζητήματα για το μέλλον του κλάδου των επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων, βρέθηκε στην Αθήνα χθες ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας ΕΒΕ Τρικάλων κ. Βαγγέλης Αγγελάκης.

Μιλώντας με τον κ. Αγγελάκη και για τα 100 χρόνια που συμπληρώνονται φέτος για την ΓΣΕΒΕΕ το πανελλήνιο συλλογικό όργανο του κλάδου που εκπροσωπεί, είπε χαρακτηριστικά  ότι 100 χρόνια μετά κανείς δεν εφησυχάζει. «Είναι σημαντικό να αναδεικνύουμε με κάθε τρόπο ένα συνδικαλιστικό κίνημα που ενώνει τρεις κλάδους, και οι οποίοι παραδοσιακά ενώ στηρίζουν αμέριστα την ελληνική αγορά, την οικονομία και την κοινωνία, βρίσκονται στην πλέον δυσχερή και αδύναμη θέση. Θυμίζουμε ότι τα χρόνια των μνημονίων, οι κλάδοι που συνιστούν το συνδικαλιστικό μας όργανο καταρρακωθήκαν, με τα αποτελέσματα να διαφαίνονται σε όλους τους τομείς. Ωστόσο, κρατήσαμε μέσα από παρεμβάσεις, μέσα από αγώνες, με σοβαρότητα και συνέπεια, με επιμονή ζωντανή την οικονομική σπίθα της χώρας μας».

Για τις δύο δομές, το Ινστιτούτο αλλά και το ΚΕΚ, κρίνεται επίσης σημαντικό να στηριχτούν μιας και αποτελούν καταλυτικό θεσμικό παράγοντα στην κατεύθυνση της αξιοποίησης στοιχείων αλλά και της παρεμβατικότητας.

Ασφαλιστικό και φορολογικό

Και με τη νέα κυβέρνηση, αναμένονται σημαντικές αλλαγές τόσο στο φορολογικό όσο και στο ασφαλιστικό σύστημα που διέπει τους κλάδους των επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων. Μέσα από τις αλλαγές, οι προσδοκίες στρέφονται σε ένα σύστημα που να δίνει τη δυνατότητα καλύτερων συνθηκών και λιγότερων πιεστικών βραχυπρόθεσμα, με την ελπίδα ότι το περιβάλλον θα είναι τέτοιο που θα προβλέπεται κι ένα καλύτερο και δικαιότερο μέλλον, ειδικά σε ότι αφορά το κομμάτι της συνταξιοδότησης.

Τέλος, η διαδικασία της χρηματοδότησης με ένα τρόπο πρόσβασης στο  τραπεζικό σύστημα αλλά και στο πλαίσιο λοιπών χρηματοδοτικών εργαλείων, είναι επίσης ένα ζητούμενο ώστε ο μικρομεσαίος επιχειρηματικός κόσμος να επαναφέρει τον σχεδιασμό επενδύσεων και εκσυγχρονισμού.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης