Κυριακή 28.02.2021 | Εορτάζουν: Κύρα, Κυρά, Κυράτσα, Κυράτσω, Κυράτση, Κυρατσούδα, Μαριάννα

Ο κεντρικός σχεδιασμός και η αναμονή για τα υπόλοιπα εμβολιαστικά κέντρα

Η εύλογη απορία με τους εμβολιασμούς

ΤΟΠΙΚΑ26.01.2021 | 11:30 πμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Συνεχίζονται οι εμβολιασμοί και στο Ν. Τρικάλων, με ρυθμούς ανάλογους της διαθεσιμότητας των εμβολίων.

Εκτός από τα προκαθορισμένα ραντεβού, χθες, μεταξύ άλλων, εμβολιάστηκαν και περίπου εκατό σπουδαστές της ΣΜΥ στο Κέντρο Υγείας Πύλης, με την είδηση να προκαλεί την εύλογη απορία πολλών Τρικαλινών, καθώς πρόκειται για ανθρώπους ιδιαίτερα νεαρούς σε ηλικία.

Επίσημη ενημέρωση για τον εμβολιασμό των σπουδαστών δεν υπήρξε, αλλά με βάση τον κεντρικό σχεδιασμό που έχει ανακοινωθεί, όποια εμβόλια περισσεύουν επειδή ακυρώθηκαν ραντεβού ή δεν προσήλθαν για τον εμβολιασμό θα χορηγούνται σε σώματα ασφαλείας και στρατό.

Οι πληροφορίες όμως θέλουν τα ραντεβού που έχουν ακυρωθεί ή δεν προσήλθε ο εμβολιαζόμενος να είναι πολύ λίγα στο Ν. Τρικάλων, και έτσι τα εμβόλια που περίσσεψαν προέρχονται κυρίως από την έκτη δόση που προέκυψε από το μπουκαλάκι της Pfizer. Έχοντας ήδη γίνει ο προγραμματισμός για τους εμβολιασμούς για ένα συγκεκριμένο διάστημα, αυτή η έκτη δόση χορηγήθηκε με βάση τις οδηγίες και έτσι φτάσαμε στον εμβολιασμό των σπουδαστών. Όσον αφορά την αστυνομία, οι πληροφορίες θέλουν να έχει εμβολιαστεί με την πρώτη δόση, ένα μεγάλο μέρος του προσωπικού στα Τρίκαλα, ενώ με βάση νέες οδηγίες που έφτασαν ανάμεσα σε αυτές τις ομάδες που θα λαμβάνουν τα εμβόλια που «περισσεύουν» θα είναι και οι ιδιώτες γιατροί που δεν έχουν κλείσει ραντεβού.

Προφανώς το θέμα δεν είναι τοπικό. Αφορά τον κεντρικό σχεδιασμό, ο οποίος όπως φαίνεται αδυνατεί να λειτουργήσει με βάση τις ανάγκες της κοινωνίας. Διότι, το συγκεκριμένο θέμα θα έπρεπε να προβλεφθεί και έτσι να έχουν μπορέσει να εμβολιαστούν και άλλες ομάδες ανθρώπων. Για παράδειγμα, αν υπήρχε πρόβλεψη, θα μπορούσε με αυτό τον τρόπο να προχωρήσει ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών, καθώς τα στοιχεία τους είναι διαθέσιμα στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και με τον κατάλληλο συντονισμό δεν θα χανόταν καθόλου χρόνος. Και να μην ξεχνάμε πως υπάρχουν και οι ευπαθείς ομάδες, που είναι σε ιδιαίτερα παραγωγικές ηλικίες.

Παράλληλα, ο Νομός συνεχίζει να λειτουργεί χωρίς εμβολιαστικά κέντρα σε Καλαμπάκα και Φαρκαδόνα, τα οποία οι πληροφορίες θέλουν να μπαίνουν σε λειτουργία το πρώτο δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίου. Μέχρι τότε πάντως, όσοι κλείνουν ραντεβού από αυτές τις περιοχές θα ταλαιπωρούνται πηγαίνοντας είτε σε Τρίκαλα είτε σε Πύλη.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Nature Spot e-shop