Παρασκευή 09.12.2022 | Εορτάζουν: Άννα, Αννίτα, Ανίτα, Ανέτα, Αννέτα, Ανναμπέλλα, Ανναμαρία, Αννούλα, Ανέζα, Ανεζούλα, Άννη

Η έξοδος της Ελλάδας από τα μνημόνια δεν προσφέρεται για πανηγυρισμούς

ΠΟΛΙΤΙΚΗ20.08.2018 | 7:06 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Η Ελλάδα εξέρχεται οριστικά από τα μνημόνια. Μπορεί η προσοχή όλων να στράφηκε στην εθνική τραγωδία της ανατολικής Αττικής, και δικαιολογημένα, αλλά ο χρόνος δεν σταμάτησε. Η χώρα οδεύει οριστικά στην ολοκλήρωση και του τρίτου μνημονίου.

Αν καθίσει κανείς και δει την πορεία της χώρας όλα αυτά τα μνημονιακά χρόνια, εύκολα αντιλαμβάνεται πως η έξοδος από αυτά δεν προσφέρεται για πανηγυρισμούς. Όχι μόνο λόγω της τραγωδίας στην Αττική που κόστισε τη ζωή σε δεκάδες συνανθρώπους μας, αλλά και για τα όσα έχει περάσει μία μεγάλη μερίδα Ελλήνων πολιτών για να οδηγηθούμε στην έξοδο από αυτά. Και για τα όσα ασφαλώς θα συνεχίσει να περνά και τα επόμενα χρόνια, καθώς η έξοδος μπορεί να έρχεται, αλλά τα μνημονιακά μέτρα και η κρίση θα συνεχίζουν να υπάρχουν και να δοκιμάζουν τις αντοχές της κοινωνίας.

Με αυτό το δεδομένο θα επαναλάβουμε πως η έξοδο της χώρας από τα μνημόνια δεν είναι ώρα πανηγυρισμών. Κανείς δεν αμφισβητεί ότι πρόκειται για μία πολύ θετική εξέλιξη, αλλά αυτό θα πρέπει να αποτελέσει το έναυσμα για να υπάρξουν καλύτερες μέρες για την κοινωνία και όχι για να δώσει πόντους στη μία ή την άλλη πλευρά στο πεδίο της πολιτικής αντιπαράθεσης.

Το αντίθετο μάλιστα. Η έξοδος από τα μνημόνια θα πρέπει να αντιμετωπιστεί από τις πολιτικές δυνάμεις με σύνεση, μετριοπάθεια και ένα κλίμα συνεργασίας. Αυτό είναι που θα βοηθήσει τη χώρα και όχι οι ανούσιες συγκρούσεις. Ψιλά γράμματα θα πει κανείς. Αλλά επιτέλους το πολιτικό σύστημα θα πρέπει κάποια στιγμή να τα διαβάσει και αυτά. Αν δεν ενδιαφέρεται μονάχα για την διατήρηση ή την επανάκτηση της καρέκλας.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης