Κυριακή 26.06.2022 | Εορτάζουν: Μακάριος, Μακάρης, Μακαράς, Μακαρία, Μακάρω, Μακαρίτσα, Μακαρούλα

Η γαλακτοβιομηχανία ΟΜΗΡΟΣ κέρδισε τις εντυπώσεις στην ANUGA 2019

ΤΟΠΙΚΑ14.10.2019 | 6:50 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Τις εντυπώσεις κέρδισε η Τρικαλινή Γαλακτοβιομηχανία ΟΜΗΡΟΣ η οποία συμμετείχε, με δικό της περίπτερο, στη μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων του κόσμου, ANUGA 2019 που πραγματοποιήθηκε στην Κολωνία  “Cologne Exhibition Centre”, από τις 05/10/2019 έως και 09/10/2015.

Η ΟΜΗΡΟΣ που αποτελεί την πλέον εξωστρεφή γαλακτοβιομηχανία της χώρας μας, της οποίας ο τζίρος (πλησιάζει τα 40 εκ. ευρώ) προέρχεται μόνο από εξαγωγές σε 27 διαφορετικές χώρες του κόσμου και πελάτες μερικές από τις μεγαλύτερες και πιο αξιόπιστες αλυσίδες τροφίμων, ήταν αναμενόμενο να συμμετάσχει και φέτος στην ANUGA 2019, με ένα καλαίσθητο περίπτερο το οποίο έγινε πόλος έλξης επισκεπτών οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να γευθούν τα εξαιρετικής ποιότητας τυριά της Τρικαλινής γαλακτοβιομηχανίας.

Άλλωστε, το brand name «OMIROS” δεν είναι μόνο γνωστό στο εξωτερικό αλλά και συνώνυμο της ποιότητας. Η απήχησή του αποδεικνύεται από την αλματώδη αύξηση των πωλήσεων της γαλακτοβιομηχανίας η οποία αναδεικνύεται σε leader στις εξαγωγές τυριού και ειδικότερα φέτας, κατακτώντας συνεχώς νέες αγορές.

Μεταξύ των επισκεπτών ήταν και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάκης Βορίδης που  επισκέφθηκε το περίπτερο της ΟΜΗΡΟΣ και συνομίλησε με τον κ. Χρήστο Γιαννίτση τον οποίο και συνεχάρη για την εξωστρέφεια της Τρικαλινής γαλακτοβιομηχανίας.

Ο κ. Γιαννίτσης, ενημέρωσε τον Υπουργό, ότι η ΟΜΗΡΟΣ είναι έτοιμη για οποιαδήποτε αλλαγή στη θέση του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ευρωπαϊκή Ένωση (BREXIT) μιας και η Τρικαλινή γαλακτοβιομηχανία είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγός φέτας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Επιπρόσθετα, ο κ. Γιαννίτσης, δεσμεύθηκε ότι με όλες τους τις δυνάμεις θα είναι αρωγός στην προσπάθεια που καταβάλει η ηγεσία του Υπουργείου, για να αναδειχθεί καλύτερα το προϊόν, να αποφευχθούν φαινόμενα ελληνοποιήσεων για να στηριχθεί  ουσιαστικά ο κλάδος της κτηνοτροφίας.

Η Τρικαλινή γαλακτοβιομηχανία ΟΜΗΡΟΣ η οποία ιδρύθηκε το 1984 από τους αδερφούς Γιώργο και Σωκράτη Γιαννίτση και εδρεύει στη Μεγάρχη Τρικάλων, υλοποιεί νέα επενδυτικά σχέδια  πενταετίας που αφορούν την ίδρυση και δεύτερου εργοστασίου ύψους 12 εκ ευρώ, επεκτείνοντας περαιτέρω τις εγκαταστάσεις της, εγκαθιστώντας τον πλέον σύγχρονο εξοπλισμό στο χώρο της επεξεργασίας γάλακτος και της τυροκόμησης, αναμένεται να ενισχύσει ακόμη περισσότερο τη θέση της στην παγκόσμια αγορά δημιουργώντας το δικό της «έπος» στην αγορά της φέτας.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης