Πέμπτη 08.12.2022 | Εορτάζουν: Πατάπιος

Η γιορτή του Σωτήρη Χατζηγάκη

ΤΟΠΙΚΑ07.08.2018 | 5:06 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Υπό τις ευλογίες του Σεβασμιότατού Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών Χρυσοστόμου γιόρτασε η οικογένεια Χατζηγάκη τον πατριάρχη της, Σωτήρη, στο Περτούλι. Η στενή οικογένεια μαζί με τους συνεργάτες του πρώην υπουργού συνέφαγαν στο Αρχοντικό Χατζηγάκη όπου βρήκαν μια ευκαιρία να χαλαρώσουν.

Ο διακεκριμένος ιεράρχης ευλόγησε την παρέα και κατέθεσε τις εμπεριστατωμένες απόψεις του σε όλα τα ζητήματα, ιδίως αυτά που αφορούν τα εθνικά θέματα. Η γενικότερη συζήτηση περιστράφηκε γύρω από την Ελληνική κρίση αλλά και γύρω από θέματα της τρέχουσας επικαιρότητας που αφορούν τους Έλληνες πολίτες. Βέβαια, δεδομένης και της παρουσίας του Σεβασμιότατου, δεν θα μπορούσε να λείψει και η αναφορά  στο ρόλο του Χριστιανισμού στην διαμόρφωση της σύγχρονης Ελληνικής κοινωνίας, ένα θέμα που βρήκε σύμφωνη όλη την συντροφιά.

Ο Σωτήρης όσο και ο Μικέλης Χατζηγάκης θεωρούν πως το Χριστιανικό στοιχείο είναι αναπόσπαστο μέρος της Ελληνικής ταυτότητας και ιδιαίτερα σε καιρούς παγκοσμιοποίησης όπως οι σημερινοί αυτή πρέπει να διασφαλιστεί. Άλλωστε, η οικογένεια Χατζηγάκη έχει παραδοσιακά ισχυρούς δεσμούς με την Εκκλησία και έχει διαχρονικά υπογραμμίσει τον θετικό ρόλο του Χριστιανισμού και της Ορθοδοξίας στη διασφάλιση της ενότητας του Ελληνικού έθνους – από το κρυφό σχολειό την περίοδο της Τουρκοκρατίας μέχρι τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο αλλά και την σημερινή οικονομική κρίση όπου η συμβολή της εκκλησίας μας (π.χ. συσσίτια) είναι εμφανής και σημαντική.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης