Δευτέρα 25.01.2021 | Εορτάζουν: Γρηγόρης, Γρηγόριος, Γόλης, Γρηγορία, Μαργαρίτης, Μαργαρίτα

Η γκαλερί Άλμα αποχαιρετά τον δικό της Δ. Κοκκινίδη

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ05.02.2020 | 4:15 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

«Πλέουμε σε θολά νερά. Δεν ξέρω αν θα μπορέσουμε να γλυτώσουμε καθώς οι σύγχρονοι Έλληνες δεν διαθέτουμε και την πολυπραγματοσύνη του Οδυσσέα.  Δουλειά της τέχνης δεν είναι να μας γλυτώσει από αυτά . Αν και σε πολλές ιστορικές περιόδους η τέχνη έπαιξε επαναστατικό ρόλο αυτό που κατά κύριο λόγο συμβαίνει είναι όταν περάσει «το κακό», η κρίσιμη ώρα, η ποίηση, και η λογοτεχνία και η ζωγραφική δίνουν το δικό τους στίγμα σε ότι έγινε». Δημοσθένης Κοκκινίδης

Τα παραπάνω μου είχε πει σε μία συνέντευξη που είχαμε κάνει με αφορμή την έκθεση «Αιγαίο Ταυτότητες + διαδρομές» που είχε παρουσιαστεί στη γκαλερί Citrone ο μεγάλος ζωγράφος που έφυγε σήμερα.

Βλέποντας την ένταση στα έργα του τον τρόπο με τον οποίο συνομιλούσε ο ζωγράφος των χρωμάτων με το θέμα και το θεατή του, ήταν δύσκολο να υποπτευθείς πόσο γαλήνιος και ήρεμος άνθρωπος ήταν. Βαθιά ευγενής , μιλούσε ελάχιστα και πάντα εύστοχα και με σαφήνεια. Σου έδινε την εντύπωση ότι διαθέτει τη σοφία ανθρώπου που έχει ζήσει χίλιες ζωές.

Πιο φτωχή η τέχνη από σήμερα. Έχασε έναν σπουδαίο “εργάτη” της. Καλό του ταξίδι σε νερά καθαρά σαν αυτά των Κυκλάδων που τόσο αγαπούσε.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
ΟΛΥΜΠΟΣ ΦΡΕΣΚΟ ΓΑΛΑ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ Nature Spot e-shop