Πέμπτη 27.01.2022 | Εορτάζουν: Χρυσόστομος, Χρυσοστόμης, Χρυσοστόμη, Χρυσοστομία, Χρυσοστομίτσα

Η γκαλερί Alma στην Art Athina

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ14.09.2019 | 2:07 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Για μία ακόμη χρονιά η γκαλερί Alma δίνει δυναμικά το παρών στην Art Athina, με την ατομική έκθεση της Γωγώς Ιερομονάχου! Μια νέα και πολλά υποσχόμενη εκπρόσωπος της σύγχρονης εικαστικής σκηνής.

Για την Γ. Ιερομονάχου

«Αξιοποιεί τα μεγάλα μεγάλη, τις δραματικές χειρονομίες γραφής για να μιλήσει για μεγάλα πάθη, για δραματικές στιγμές που αφορούν τόσο εκείνη αλλά και τον θεατή που αποδέχεται τους κανόνες ενός παιχνιδιού  Ενός παιχνιδιού στο οποίο ο πίνακας γίνεται σκηνή θεάτρου ώστε να ζωντανέψουν εικόνες ενός παρελθόντος που δεν έπαψε ποτέ να είναι επίκαιρο και ενός παρόντος που επιζητά την ερμηνεία του. Ένα πρόσωπο – ένα προσωπείο άλλοτε πληθωρικά γκροτέσκα, άλλοτε φανατικά παραμορφωμένη, άλλοτε καρικατούρα και καθρέφτης ενός εξπρεσιονιστικού δράματος που λέει ιστορίες ! Ένα είδος νεομπαροκ σκηνογραφίας του εαυτού…».

Μάνος Στεφανίδης

Ιστορικός τέχνης

Art Athina

Αυτή τη χρονιά στην διεθνή έκθεση συμμετέχουν 32 γκαλερί από την Ελλάδα και 4 από το εξωτερικό. Η Αrt Athina που διοργανώνει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ελληνικών Αιθουσών, η οποία είναι μία από τις πιο παλιές εκθέσεις στην Ευρώπη, φιλοδοξεί να αποκτήσει μια δυναμική που θα τη φέρει στην πρώτη σειρά των φουάρ, προωθώντας τα έργα των Ελλήνων καλλιτεχνών.

Σύμφωνα με την έρευνα με τα στοιχεία για το κοινό που πραγματοποίησε η Art Athina τον Ιούνιο 2018 σε δείγμα 518 ερωτηθέντων, οι επισκέπτες της είναι ηλικίας από 24 ετών έως 54 ετών, στην πλειοψηφία τους εργαζόμενοι στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα (39%) , με επίπεδο μόρφωσης πανεπιστημιακών σπουδών (49%). Η πλειοψηφία είναι γυναίκες (62%). Στα ενδιαφέροντα τους προηγείται η ζωγραφική (81%) ακολουθεί η φωτογραφία (40%) και στη συνέχεια η γλυπτική ( 38%). Το κίνητρο της επίσκεψης στην Art Athina είναι πληροφόρηση για τα εικαστικά (66%), ψυχαγωγία (32%). Οι περισσότεροι έρχονται από το κέντρο της Αθήνας (38%), από τα βόρεια προάστια (23%) και 16% από τα νότια προάστια. Σε ποσοστό 75% έχουν επισκεφτεί ξανά την Art Athina, και γενικότερα το 31% των ερωτηθέντων επισκέπτεται γκαλερί μια φορά τον χρόνο και αντίστοιχα το 43% επισκέπτεται μουσεία. Στην έρευνα απουσιάζει το στοιχείο της διακίνησης των έργων, δηλαδή το ποσοστό αυτών που πιθανώς αγοράζουν ή σκέπτονται να αγοράσουν από την Art-Athina.

Σε ένα δύσκολο περιβάλλον για τα εικαστικά με τις πωλήσεις των γκαλερί να κινούνται σε χαμηλά επίπεδα, οι Έλληνες γκαλερίστες δείχνουν τους καλλιτέχνες τους από έως και τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου.

Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιήθηκαν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας,, ο οποίος αναφερόμενος στην 24η Art Athina τόνισε ότι πρόκειται για έναν εικαστικό θεσμό, τον παλαιότερο αυτού του είδους στην Ελλάδα, του οποίου το αδιαμφισβήτητο κύρος, του επιτρέπει να κατέχει περίοπτη θέση στον ευρύτερο Ευρωπαϊκό εικαστικό χώρο.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
ΠΕΠ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 2014-2020