Παρασκευή 22.01.2021 | Εορτάζουν: Αναστάσιος, Τάσος, Αναστάσης, Ανέστης, Αναστασία, Τασούλα, Τιμόθεος, Τίμος, Τιμάς, Τίμης, Θέος, Τιμοθέη, Τιμοθέα, Τίμα, Τίμη, Θέα, Θέη

Η οικονομία θα κρίνει το αποτέλεσμα των εκλογών

ΠΟΛΙΤΙΚΗ04.05.2019 | 12:55 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Έχουμε ένα καλό νέο. Τσίπρας και Μητσοτάκης συμφώνησαν ότι η οικονομία θα κρίνει το αποτέλεσμα των εκλογών. Πάλι καλά που το κατάλαβαν…  Ο πρώτος το είπε χθες από τα Χανιά όπου περιόδευε και ο δεύτερος σήμερα στη Κεντρική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας.

Τέρμα η… πλάκα με τα σκάνδαλα και όλα τα υπόλοιπα τα οποία μας έλεγαν μήνες τώρα μήπως και… αλληθωρίσουμε από το βασικό ζητούμενο για τον μέσο Έλληνα πολίτη που είναι η τσέπη του.

Όχι πως είναι για την… πλάκα τα σκάνδαλα αλλά η εργαλειοποιήσή τους για ψηφοθηρικούς λόγους δεν έχει να προσφέρει απολύτως τίποτα στη βελτίωση της καθημερινότητάς μας.

Επί του βασικού διακυβεύματος λοιπόν, αυτών των εκλογών (στις εθνικές αναφερόμαστε) αναμένουμε κάτι πιο συγκεκριμένο από τους δημοσιονομικούς αριθμούς που… ευημερούν και τα πυροτεχνήματα των παροχών που ακούμε τελευταία.

Κι αυτό γιατί και να δοθούν μερικά… ψίχουλα ενόψει των εκλογών απ’ αυτά που μας πήραν λόγω της υπερφορολογίας, δεν θα βελτιωθεί ουσιαστικά το βιοτικό μας επίπεδο. Αυτά τα ζήσαμε και κατά το παρελθόν και τα πληρώνουμε βέβαια, ακόμη. Η μεγάλη εικόνα της οικονομίας είναι η ανάπτυξη. Μια βιώσιμη ανάπτυξη η οποία θα διαχέεται σ’ όλη την ελληνική κοινωνία με καλύτερες απολαβές. Με βελτίωση των παροχών υγείας και παιδείας. Με λιγότερη γραφειοκρατία. Με ανταγωνιστικό φορολογικό πλαίσιο και με ευνοϊκό οικονομικό περιβάλλον.

Όλα αυτά τα γενικά και… αόριστα δεν θέλουν ευχές και παχιές κουβέντες. Θέλουν σχέδιο, πρόγραμμα και αξιοπιστία για να γίνουν πράξεις. Απ’ όσους βέβαια τα πιστεύουν και απ’ όσους έχουν τη θέληση και την ικανότητα να τα κάνουν πράξη.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
ΟΛΥΜΠΟΣ ΦΡΕΣΚΟ ΓΑΛΑ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟ Nature Spot e-shop