Παρασκευή 19.04.2024 | Εορτάζουν: Φιλίππα, Φιλιππία, Φιλιώ

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

«Η καρδιά του Φρεντερίκ Σοπέν» στο Πνευματικό Κέντρο

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ12.03.2024 | 4:57 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Η σπουδαία Ελληνίδα πιανίστα Τατιάνα Παπαγεωργίου (τρικαλινής καταγωγής) παρουσιάζει στα Τρίκαλα μια μαγική μουσικοθεατρική παράσταση αξιώσεων. Μαζί της, ο ηθοποιός Δημήτρης Λάλος ως ο συνθέτης Φρέντερικ Σοπέν.

Την Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024, στις 9.00 μ.μ. θα δοθεί η παράσταση «Η καρδιά του Φρεντερίκ Σοπέν», στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Τρικκαίων «Αθανάσιος Τριγώνης»

Μια ιστορία αγάπης, ένα αριστούργημα ρομαντισμού, μια παράσταση που αποθεώθηκε στο Ηρώδειο, με τον ηθοποιό Δημήτρη Λάλο, στον ρόλο του Σοπέν, θα παρουσιάσει η σπουδαία πιανίστα Τατιάνα Παπαγεωργίου η οποία εμπνεύστηκε το έργο και το επιμελήθηκε μουσικολογικά και ερμηνεύει τα απαιτητικά έργα υψηλής δεξιοτεχνίας του μεγαλύτερου ρομαντικού όλων των εποχών αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές, σε δραματοποίηση της Θεατρολόγου Ελισάβετ Παπαγεωργίου με σκηνικά και κοστούμια εποχής.

Δυο θεσσαλικής καταγωγής καλλιτέχνες θα τιμήσουν τα Τρίκαλα με μια αριστουργηματική παράσταση αξιώσεων. Η μουσική παράσταση πρωτοπαρουσιάστηκε στο Ηρώδειο όπου η Τατιάνα Παπαγεωργίου αποθεώθηκε συμπράττοντας με την κορυφαία παγκοσμίως Συμφωνική Ορχήστρα της Όπερας της Βαρσοβίας, υπό την μπαγκέτα του αρχιμουσικού και Καλλιτεχνικού Διευθυντή της Όπερας και μαέστρο Πάτρικ Φουρνιλιέ (Patrick Fournillier) σε έργα Φρεντερίκ Σοπέν (Frédéric Chopin).

Εκτοτε η παράσταση διαμορφώθηκε με την προσθήκη περισσότερων κειμένων και ο θεατής παρακολουθεί μια μαγική μουσικοθεατρικη παράσταση, ένα μαγικό ταξίδι στον χρόνο. «Η καρδιά του Φρέντερικ Σοπέν » (Frédéric Chopin) ένα αριστούργημα που διαδραματίζεται στην εποχή του ρομαντισμού στο Παρίσι.

Από την παράσταση θα δοθεί δωρεά στον Πανελλήνιο Σύλλογο Μεταμοσχευμένων Καρδιάς Πνευμόνων «Η ΣΚΥΤΑΛΗ», η πρόεδρος του οποίου είναι η κα Ιωάννα Λεβαντή που συγκαταλέγεται ανάμεσα στους πρώτους Έλληνες που μεταμοσχεύθηκαν με καρδιά και από τις μακροβιότερες μεταμοσχευμένες γυναίκες παγκοσμίως.

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ

Τιμές εισιτηρίων 15, 18, Ευρώ / Φοιτητικά, Ανέργων, 12 Ευρώ

MORE.GR, κ στα καταστήματα PUBLIC

https://www.more.com/theater/i-kardia-tou-sopen-1/

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης