Κυριακή 03.12.2023 | Εορτάζουν: Γλυκέριος, Γλυκερός

Οι Καρδιτσιώτες θέλουν τους κυβερνητικούς βουλευτές μας!

ΤΟΠΙΚΑ03.10.2018 | 5:20 μμ

Γράφει ο/η

Λάζαρος Μάμαλης

Γράφει ο/η Λάζαρος Μάμαλης

Ποιος το περίμενε ότι οι τρεις Τρικαλινοί κυβερνητικοί βουλευτές θα έβρισκαν υποστήριξη από τους Καρδιτσιώτες που τους επικαλούνται ως θετικό παράδειγμα στη διεκδίκηση σχολών!

Οι φίλοι μας οι Καρδιτσιώτες παραπονούνται για το γεγονός ότι τους αποσπούν το τμήμα Διατροφολογίας το οποίο ενσωματώνουν στα ΣΕΦΑΑ που παραμένουν σχολή, με αυτόνομο προϋπολογισμό, εν αντιθέσει με την Καρδίτσα που έχει μεν τέσσερα τμήματα αλλά καμία σχολή!

Σύμφωνα με τους ίδιους, το τμήμα Διατροφολογίας είναι από τα πλέον επιτυχημένα μιας και ο αριθμός των φοιτητών του προσεγγίζει τους 1.000 εν αντιθέσει με  το καταργηθέν Πολιτικών Μηχανικών της πόλη μας, που όπως αναφέρουν, υπολειτουργεί.

Αυτά λένε στην Καρδίτσα και μάλιστα αναπαράγονται από τοπικές εφημερίδες. Προφανώς όλη αυτή η συζήτηση μοιάζει με… εξίσωση προς τα κάτω. Κι αυτό γιατί το ζήτημα δεν είναι πως θα μοιράσει τη… φτώχεια της η Δυτική Θεσσαλίας, αλλά το πώς θα διεκδικήσει καμιά σχολή παραπάνω απ’ αυτή που της αναλογεί από εκείνες που φορτώθηκαν στη Λάρισα και κυρίως στο Βόλο.  Την ώρα μάλιστα που η συνέλευση των καθηγητών του ΤΕΙ Θεσσαλίας, με πλειοψηφία 14 από τους 27 καθηγητές, αποφάσισε να απορρίψει το νομοσχέδιο για το νέο πανεπιστήμιο Θεσσαλίας διεκδικώντας την ίδρυση ξεχωριστού πανεπιστημίου με έδρα τη Λάρισα.

…Και επειδή η Λάρισα είναι Λάρισα και κανείς δεν μπορεί εύκολα να την αγνοήσει από το κέντρο, λένε πως η πρόταση του ΤΕΙ ίσως δεν πάει… άπατη και πως θα αποτελέσει αντικείμενο διαπραγματεύσεων με το υπουργείο.

Αυτά γίνονται στα Ανατολικά της Θεσσαλίας, γιατί στα Δυτικά γκρινιάζουμε μοιράζοντας τη φτώχεια μας.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης