Κυριακή 19.05.2024 | Εορτάζουν: Πατρίκιος, Πάτρικ, Πατρίκος, Πατρίκης, Πατρίτσιος, Πατρίτσης, Πατρικία, Πατρίκα, Πατριτσία, Πατρίτσα, Θεόγνωστος, Θεογνώστης, Θεογνώσιος, Θεογνωσία, Θεόκτιστος, Μένανδρος,Βηθεσδά

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Η κεραμική τέχνη στο επίκεντρο με φόντο τα Μετέωρα

ΤΟΠΙΚΑ18.04.2024 | 4:52 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Ο Δήμαρχος Μετεώρων Λευτέρης Αβραμόπουλος υποδέχτηκε στο γραφείο του καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο που φιλοξενούνται αυτές τις μέρες από το Theodorouart studio στο Καστράκι και συμμετέχουν στο Σεμινάριο Κεραμικής.

Ο κ. Αβραμόπουλος αφού καλωσόρισε τους καλλιτέχνες στην περιοχή μας, αναφέρθηκε στη μεγάλη σημασία που δίνει η νέα Δημοτική Αρχή στην ανάδειξη της περιοχή μας και στη στήριξη πρωτοβουλιών που δημιουργούν εξωστρέφεια. Ακόμη, ο Δήμαρχος Μετεώρων ευχαρίστησε τις κ.κ. Ζωή και Μάρω Θεοδώρου για τη σημαντική πρωτοβουλία που ανέλαβαν και εξέφρασε την επιθυμία η συνάντηση αυτή να καθιερωθεί και να γίνει θεσμός με στόχο την προσέλκυση και άλλων διεθνών καλλιτεχνών.

Η σημαντική αυτή πρωτοβουλία που έχει επίκεντρο την τέχνη της Κεραμικής στηρίζεται από το Δήμο Μετεώρων και το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 20 και 21 Απριλίου στο μουσείο Γεωλογικών  Σχηματισμών στο Καστράκι αναμένεται να πραγματοποιηθεί η έκθεση των δημιουργημάτων του Σεμιναρίου Κεραμικής που έλαβε χώρα στο Theodorouart studio – εργαστήριο κεραμικής στο Καστράκι με τη συμμετοχή σπουδαίων καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο. Το Σεμινάριο λαμβάνει χώρα από τις 8/4/2024 έως και 22/4/2024 στο Καστράκι και μέσω της έκθεσης αναμένεται να αναδειχτεί η Τέχνη της Κεραμικής παράλληλα με την τοπική κουλτούρα και τον πολιτισμό. Το Theodorouart studio – εργαστήριο πρωτοπορεί συμμετέχοντας ενεργά στην προβολή των Μετεώρων παγκοσμίως, διοργανώνοντας ένα σεμινάριο όπου δημιουργούνται και θα παρουσιαστούν έργα με πηλό κατασκευασμένα με εξειδικευμένες τεχνικές (γυαλώματα από στάχτες ελιάς, δρυς και πλατάνου που συλλέχθηκαν το χειμώνα από τα τζάκια της περιοχής καθώς και η τεχνική Horse hair σε φούρνο raku με επιχρίσματα από διάφορα χώματα από την περιοχή των Μετεώρων και έγιναν Terra Sigillata). Το Σεμινάριο τελεί υπό την αιγίδα του  Eutopia Art Residency  και περιλαμβάνει επίσης υπαίθριες δραστηριότητες και περιπατητικό τουρισμό  στα μονοπάτια των Μετεώρων. Η έκθεση θα είναι  ανοιχτή για το κοινό. Το συντονισμό της διοργάνωσης έχει η κ. Έφη Δρούγκα. Στην ομάδα των καλλιτεχνών που φιλοξενούνται στο Καστράκι συμμετέχουν:  Blanche Offret (France), Φωτεινή Μιχαηλίδη, (Κύπρος), Lois Samuel (USA), Angelika Fritzsche (Germαny), Shanyar Abdullah Algarad (Irak), Lyn Nixon (Australia), Jodi Muzylowski (Canadas), Natalia Maltceva (Cyprus), Ζωή Θεοδώρου και Μάρω Θεοδώρου.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης