Παρασκευή 03.02.2023 | Εορτάζουν: Σταμάτης, Σταμάτιος, Στάμος, Σταμούλης, Σταμέλος, Σταμέλης, Σταμελάς, Σταματία, Μάτα, Ματούλα, Ματίνα, Σταματίνα, Σταμάτα, Σταμέλα, Σταμούλα, Σταματή, Μάτω, Σταματέλλα, Συμεών, Συμεώνης, Σύμος, Συμεωνή, Συμεωνία, Συμεώνα, Σύμη

Οι Κρανιώτες έκοψαν την πίτα του Συλλόγου τους

ΤΟΠΙΚΑ28.01.2020 | 6:40 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Ανεξάρτητα με το ποιος κέρδισε τελικά το φλουρί, ο μεγάλος κερδισμένος της χρονιάς θα είναι σίγουρα το χωριό της Κρανιάς. Η απόφαση του Πολιτιστικού Συλλόγου της Κρανιάς, να κόψει την καθιερωμένη βασιλόπιτα στο χειμωνιάτικο τοπίο του χωριού τους και στο κοινοτικό μαγαζί, έδειξε την πρόθεσή τους να προσφέρουν ουσιαστικά για να ξαναζωντανέψει η περιοχή και παράλληλα την διάθεση νέοι και πιο ηλικιωμένοι Κρανιώτες, να κρατήσουν ζωντανές τις συνδέσεις και μεταξύ τους.

Η ανταπόκριση εξάλλου στο κάλεσμα του Συλλόγου ήταν συγκινητική. Όσοι μπορούσαν να παραβρεθούν, αψήφησαν το κρύο και έκαναν το μικρό ταξίδι προς την Κρανιά τιμώντας τον τόπο τους. Η ομορφιά βέβαια του χωριού είναι κάτι πραγματικά ανυπέρβλητο χειμώνα και καλοκαίρι.

Η πρόεδρος κα Φανή Σμιξιώτη και τα μέλη του Δ.Σ ευχήθηκαν σε όλους καλή χρονιά, με υγεία, οικογενειακή και προσωπική ευτυχία. Ήδη, αρχίζουν να οργανώνονται βέβαια και δράσεις για κομβικά ζητήματα στην περιοχή αλλά και πολιτιστικές εκδηλώσεις που σιγά σιγά θα υλοποιούνται. Η ατμόσφαιρα στο μικρό μαγαζάκι του ορεινού χωριού, ήταν τόσο ζεστή και ανθρώπινη, που όλοι πήραν το δρόμο της επιστροφής, γεμάτοι με χαρά και προσμονή για την επόμενη φορά, για την επόμενη αφορμή.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
ΟΛΥΜΠΟΣ ΠΥΞΙΔΑ