Πέμπτη 22.02.2024 | Εορτάζουν: Θαλάσσιος, Θαλάσσης, Θάλασσα, Θαλασσινή, Θαλασσιά, Θαλασσία

«Η κυβέρνηση δυναμιτίζει τη συζήτηση»

ΠΟΛΙΤΙΚΗ23.01.2024 | 4:38 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Με κριτική στην κυβέρνηση στην οποία καταλόγισε ότι «κατάφερε να δυναμιτίσει τη συζήτηση αυτού του σημαντικού νομοσχεδίου για την επιστολική ψήφο» ξεκίνησε την ομιλία του στη Βουλή ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος.

Ακολούθως εξήγησε: «Και αυτό δεν έγινε μόνο με την αιφνιδιαστική τροπολογία για επιστολική ψήφο και στις εθνικές εκλογές, που κυριολεκτικά πέταξε στο τραπέζι χθες. Αλλά και με όλη την διαδικασία που ακολούθησε πριν και μετά την κατάθεση του νομοσχεδίου».

Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «επέλεξε να προσβάλει, όχι μόνο τη Βουλή και τη νομοθετική διαδικασία αλλά και τις προβλέψεις του Συντάγματος, που δεν προβλέπουν απλά, αλλά επιβάλλουν συναίνεση σε αυτά τα θέματα».

Την ίδια ώρα η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ επανακατέθεσε, στο νομοσχέδιο που συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής για την επιστολική ψήφο, την τροπολογία που είχε καταθέσει και τον Ιούλιο του 2023, η οποία προβλέπει τη δημιουργία τεσσάρων εκλογικών περιφερειών.

Σύμφωνα με την τροπολογία, οι περιφέρειες ορίζονται σε Ευρώπη, Βόρεια, Κεντρική και Νότια Αμερική, χωρών Ωκεανίας-‘Απω Ανατολή και Υπόλοιπων χωρών, στις οποίες θα κατανέμονται 4 έδρες βουλευτών επικρατείας για την εκπροσώπηση των Ελλήνων που είναι μόνιμα εγκατεστημένοι στο εξωτερικό.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης