Σάββατο 02.07.2022 | Εορτάζουν: Ιουβενάλιος, Ιουβενάλης, Γιουβενάλης, Ιουβεναλία

Η Λαϊκή Συσπείρωση Φαρκαδόνας για θέματα του Δ.Σ.

ΤΟΠΙΚΑ01.12.2020 | 6:37 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Η Λαϊκή Συσπείρωση καταγγέλουμε τη δημοτική αρχή του Δήμου Φαρκαδόνας διότι επέλεξε να συμπεριλάβει στην δια περιφοράς συνεδρίαση της 1/12/2020 δύο μεγάλα σχέδια αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών, Δάρδανος που άπτεται πλημμυρικών φαινομένων και Ιόλαος για προστασία σε περίπτωση δασικών πυρκαγιών.

Πρόκειται για προγράμματα που απορρέουν από την νέα δομή πολιτικής προστασίας που ψήφισε η κυβέρνηση και μέσω αυτών, με πρόσχημα την διακριτή κατανομή αρμοδιοτήτων, το κεντρικό κράτος αποποιείται βασικές ευθύνες αυτού του κρίσιμου αντικειμένου (σε επίπεδο σχεδιασμού – αντιμετώπισης) μεταφέροντάς τες σε Περιφέρειες και Δήμους.

Η ένταξη των θεμάτων αυτών στην ατζέντα της διά περιφοράς συνεδρίασης είναι απαγορευτική καθώς είναι αδύνατη η ενδελεχής μελέτη εισηγήσεων τέτοιας έκτασης και πληθώρας σύνθετων και κομβικών στοιχείων σε χρονικό περιθώριο ενός σαρανταοχτάωρου. Επίσης πρέπει να συζητηθούν και να απαντηθούν  μια σειρά καίραιων ερωτημάτων αναφορικά με το ύψος της χρηματοδότησης των προγραμμάτων και από πού αυτή προέρχεται, με την σύσταση υπηρεσιών και την στελέχωσή τους, τις δυνατότητες του Δήμου και των αναγκών του στο επίπεδο των υπηρεσιών και της στελέχωσής τους, το είδος των εργασιακών σχέσεων του προσωπικού, την εξασφάλιση της εκπαίδευσης και εξειδίκευσής τους, την διασφάλιση μέσων, εξοπλισμού, οχημάτων, υλικων, κ.α. Επιπλέον είναι αναγκαία η πρόσκληση, ενημέρωση και τοποθέτηση των φορέων της περιοχής μας που οι ανάγκες τους σχετίζονται με τα εν λόγω προγράμματα, π.χ. αγροτικοί σύλλογοι. Τέλος η  βαρύτητα των αναγκών του Δήμου μας σε θέματα αντιπλημμυρικής προστασίας, πυροπροστασίας και το μέγεθος και η συνθετότητα των προτεινόμενων προγραμμάτων είναι τέτοια που είναι αδύνατον και επικίνδυνο να παρθεί οποιαδήποτε απόφαση σε συνθήκες δια περιφοράς συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου.

Όλα τα παραπάνω αποδεικνύουν την επιτακτική ανάγκη τα θέματα αυτά να αναβληθούν και να μεταφερθούν σε διά ζώσης συνεδρίαση, το οποίο εμείς ως Λαϊκή Συσπείρωση ήδη ζητήσαμε από το Προεδρείο αλλά το αίτημά μας δεν έγινε δεκτό. Για όλους τους λόγους που ήδη παραθέσαμε καταγγέλουμε τη στάση της Δημοτικής Αρχής να πετάει με τέτοια θέματα σε διά περιφοράς συνεδριάσεις απέχουμε της συνεδρίασης.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης του Δήμου Φαρκαδόνας

Στεργίου Ευαγγελία

Βανακάρα Αφροδίτη

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Αλλάζω συσκευή - Ανακυκλώνω Αλλάζω συσκευή