Παρασκευή 23.02.2024 | Εορτάζουν: Πολύκαρπος, Πολυκάρπης, Πολυκαρπία, Πολυκάρπη, Πολυκαρπίτσα, Πολυκαρπούλα,Πολυχρόνης, Πολυχρόνιος, Χρόνης, Πολυχρονία, Πολυχρονούλα

Η λήθη δεν ταιριάζει στην τραγωδία της Αττικής

ΠΟΛΙΤΙΚΗ28.07.2018 | 4:29 μμ

Γράφει ο/η

Λάζαρος Μάμαλης

Γράφει ο/η Λάζαρος Μάμαλης

Το τριήμερο πένθος που κήρυξε ο πρωθυπουργός μπορεί να έλλειψε αλλά η Ελλάδα πενθεί τους νεκρούς από τον πύρινο όλεθρο της Αττικής. Και η Ελλάδα θα εξακολουθεί να πενθεί για καιρό ακόμη. Όσοι επένδυσαν στη λήθη για να αποσείσουν τις δικές τους ευθύνες θα διαψευστούν από τη συλλογική μας μνήμη η οποία πρέπει να διατηρηθεί δυνατή στη μνήμη αυτών των ζωών που τόσο αναίτια χάθηκαν στην Αττική.

Και πρέπει να διατηρηθεί δυνατή για δύο κυρίως λόγους. Πρώτον για να αναληφθούν οι ευθύνες από εκείνους που λόγω της θέσης τους, την έχουν και δεύτερον για να γίνουν εκείνα που πρέπει να γίνουν για να μην ξανά έχουμε ένα ακόμη Μάτι.

Το γεγονός είναι βαρύ και ασήκωτο, δεν επιτρέπει καμία δικαιολογία ούτε επιείκεια.

Αρμόδιοι υπουργοί, περιφερειάρχες, δήμαρχοι, επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας, της Πυροσβεστικής και της Τροχαίας φέρουν βαρύτατες ευθύνες για το μεγάλο κακό που βρήκε τους ανθρώπους και τη χώρα συνολικά.

Στην πράξη αποδείχθηκαν ανάξιοι να χειρίζονται δημόσιες υποθέσεις, δεν αξίζουν την εμπιστοσύνη μας, ούτε τη λήθη μας.

Επειδή πλέον δεν υπάρχουν ούτε ψήγματα εμπιστοσύνης οφείλουμε να απαιτήσουμε να γίνουν όλα εκείνα που πρέπει να γίνουν (προετοιμασία, οργάνωση κράτους, πολιτικής προστασίας, υπηρεσιών κλπ) για να έχει την ικανότητα να χώρα να αντιμετωπίσει με στοιχειώδη σοβαρότητα ανάλογες προκλήσεις στο μέλλον. Γιατί δεν υπάρχουν ασύμμετρα φαινόμενα. Υπάρχουν αμετροεπείς και ανίκανοι πολιτικοί και φυσικοί προϊστάμενοι που θα πρέπει επιτέλους να κάνουν τη δουλειά τους.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης