Πέμπτη 21.10.2021 | Εορτάζουν: Ευκράτης, Εύκρατος, Ευκρατάς, Ευκρατία, Ευκρατούλα, Ούρσουλα, Ορσαλία, Σωκράτης, Σωκρατίνα, Σωκρατία, Χριστόδουλος

Οι… μασκαράδες της Novartis

ΠΟΛΙΤΙΚΗ26.09.2018 | 5:15 μμ

Γράφει ο/η

Λάζαρος Μάμαλης

Γράφει ο/η Λάζαρος Μάμαλης

Ο προστατευόμενος μάρτυρας φορά την καλογερική κουκούλα και το ράσο που συμβολίζει κατά τους Αμερικανούς «το καλό» και άσπρη μάσκα ώστε να καλύπτονται τα χαρακτηριστικά του προσώπου του. Ο συμβολισμός είναι βέβαια στο λευκό χρώμα της μάσκας. Όπως αποκαλύπτει το dikastiko.gr , το Ελβετικό κανάλι πήρε άδεια από την Αμερικανική Δικαιοσύνη ώστε να γυρίζει ντοκιμαντέρ για την υπόθεση. Μην ξεχνάμε πως η έδρα της εταιρίας Novartis είναι στη συγκεκριμένη χώρα. Μάλιστα , σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχει συμβόλαιο βάση του οποίου η προβολή του ντοκιμαντέρ στην Ελβετία και σε όλο τον κόσμο θα γίνει  μετά το πέρας της διαδικασίας η οποία εκκρεμεί στην Αμερική και αφορά την φαρμακοβιομηχανία.

Βάσει αυτού του «μασκαρά» και άλλων δυο –τριών, στήθηκε το κατηγορητήριο της υπόθεσης Novartis στη χώρα μας. Ένα υπαρκτό ή καλύτερα «υπαρκότατο» σκάνδαλο στη χώρα μας (και όχι μόνο) που κόστισε στο ελληνικό δημόσιο κάποιες εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, αυγατίζοντας  παράλληλα τις αποταμιεύσεις (προφανώς σε of shore στο εξωτερικό) εκείνων που έβαζαν τις υπογραφές, κινδυνεύει να το καταπιεί η φαρσοκωμωδία των… μασκαράδων καλογέρων που εμφανίζονται ως προστατευόμενοι μάρτυρες.

Τι αξιοπιστία μπορεί να έχει ένας προστατευόμενος μάρτυρας όταν δέχεται να ντυθεί μασκαράς και βγαίνει στο Ελβετικό κανάλι να καταγγείλει τους εμπλεκομένους στο σκάνδαλο; Σε ποιο δικαστήριο θα σταθεί ως αξιόπιστος μάρτυρας;

Εκτός κι αν το ζητούμενο δεν είναι η καταδίκη των πραγματικών ενόχων και η απόδοση των κλεμμένων πίσω στα ταμεία του ελληνικού δημοσίου αλλά η πολιτική εκμετάλλευση του σκανδάλου με στοχοποίηση συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων με υπαρκτή ή και ανύπαρκτη συμμετοχή σ’ αυτό.

Σε μια τέτοια περίπτωση, να μας συμπαθάτε αλλά δεν θα… πάρουμε.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Nature Spot e-shop