Σάββατο 16.01.2021 | Εορτάζουν: Δαν, Δανάη

Η ομάδα Ρομποτικής RoboTeens του Aketh Innovation Robotics Lab στην Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων

ΤΟΠΙΚΑ04.02.2020 | 5:06 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Η ομάδα Ρομποτικής RoboTeens του Aketh Innovation Robotics Lab (AIRLab), συνοδεία του προπονητή τους κ. Αγγέλη Επαμεινώνδα, στα πλαίσια συμμετοχής της στο διαγωνισμό ρομποτικής του First Lego League με θέμα  CITYSHAPER, επισκέφθηκε τη Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2020 το κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, όπου συναντήθηκε με τον Θεματικό  Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνο Μπάρδα.

Τα μέλη της ομάδας ανέπτυξαν και παρουσίασαν μια καινοτόμο λύση για ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι περισσότερες ελληνικές και όχι μόνο πόλεις.

Με γνώμονα το «Θέλουμε μια ασφαλή Πόλη για μας και τα Παιδιά» και με αφορμή τον αυξανόμενο αριθμό ατυχημάτων και δυστυχημάτων που παρατηρείται στις πόλεις, κυρίως από παρεμπόδιση ή απόκρυψη των σημάτων οδικής κυκλοφορίας και των φωτεινών σηματοδοτών από διάφορα εμπόδια, η εν λόγω ομάδα μελέτησε, ανέπτυξε και υλοποίησε ένα «Σύστημα Ειδοποίησης Μπλοκαρίσματος Σημάτων Κυκλοφορίας και Φωτεινών Σηματοδοτών».

Ο κ. Μπάρδας είχε την ευκαιρία να δει δια ζώσης την επίδειξη και να συνομιλήσει με τους μαθητές για την πρακτική υλοποίηση της ιδέας τους σε ευρεία κλίμακα, θέτοντας δε και ο ίδιος ερωτήματα και διαπιστώνοντας ότι αυτή η ιδέα μπορεί να εφαρμοστεί σε διάφορους τομείς. Εντύπωση μάλιστα προκάλεσε το χαμηλό κόστος υλοποίησης της, το οποίο αποτελεί και ένα από τα πλεονεκτήματα της.  Δήλωσε δε εντυπωσιασμένος από την εφευρετικότητα και την προσπάθεια των μαθητών που τιμούν την πόλη των Τρικάλων, που φημίζεται για τις Νέες Τεχνολογίες. Τόνισε στους μαθητές ότι η Περιφέρεια είναι πάντα ανοιχτή σε νέες καινοτόμες ιδέες που αφορούν την Τεχνολογία και δεσμεύτηκε για ότι θα είναι αρωγός ανάλογων προσπαθειών. Παρότρυνε τους μαθητές να συνεχίσουν τον αγώνα ευχόμενος τους Καλή Επιτυχία στον Διαγωνισμό και να έχουν πολλές Διακρίσεις.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Η φρέσκια γεύση που δίνετε στην ημέρα σας... Nature Spot e-shop