Παρασκευή 19.08.2022 | Εορτάζουν: Δεν υπάρχουν γιορτές για σήμερα

Η ώρα του δεύτερου γύρου σε Καλαμπάκα και Φαρκαδόνα

ΤΟΠΙΚΑ01.06.2019 | 1:41 μμ

Γράφει ο/η Θανάσης Τσαγγαράς

Στην τελική ευθεία για τον επαναληπτικό γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών στους Δήμους Μετεώρων και Φαρκαδόνας βρίσκονται τα δίδυμα των Χρήστου Σινάνη και Θοδωρή Αλέκου και Γιάννη Σακελλαρίου και Μιχάλη Μπαγιώτη.

Στα στρατηγεία των τεσσάρων συνδυασμών επικρατεί αισιοδοξία για το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής, με τους υποψηφίους δημάρχους-μονομάχους των Δήμων Μετεώρων και Φαρκαδόνας, μέχρι και χθες να εντείνουν τις προσπάθειες, τις ενέργειες και τις επαφές με κατοίκους των κοινοτήτων, απευθύνοντας αρχικά κάλεσμα για συμμετοχή και μετέπειτα για στήριξη των συνδυασμών τους στο δεύτερο γύρο.

Χθες εξάλλου ολοκληρώθηκαν οι επίσημες προεκλογικές εμφανίσεις των υποψήφιων δημάρχων.

Πλέον την τελική κρίση θα δώσουν οι δημότες των δυο περιοχών, οι οποίοι θα επιλέξουν για εκείνους τους καταλληλότερους δημάρχους.

Εκείνο που θεωρείται βέβαιο, ανεξαρτήτου αποτελέσματος της πρώτης Κυριακής, είναι ότι οι μονομάχοι στους δυο Δήμους ξεκινούν από μηδενική βάση. Όσον αφορά στα σενάρια περί συνεργασιών και στηρίξεων κανείς δεν μπορεί να ελπίζει επίσημα σε κάτι, καθώς το λόγο έχουν οι πολίτες που θα σπεύσουν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα.

Δήμος Μετεώρων

Στο δεύτερο γύρο της επαναληπτικής διαδικασίας θα μονομαχήσουν οι: Χρήστος Σινάνης και Θεόδωρος Αλέκος. Ο πρώτος στο Α΄ γύρο είχε συγκεντρώσεις ποσοστό 43,76% και ο δεύτερος 37,74%. Ακολούθησαν οι Γιάννης Παπαμιχαήλ με ποσοστό 14,32% και ο Γιώργος Χατζιάρας με 4,18%. Στην Καλαμπάκα την Κυριακή θα λειτουργήσουν, όπως και την πρώτη, 98 εκλογικά τμήματα στα οποία είναι εγγεγραμμένοι 36.130 ψηφοφόροι. Την πρώτη Κυριακή ψήφισαν 20.599 άτομα. Στην παρούσα φάση το ενδιαφέρον στρέφεται στην συμμετοχή, αν θα παραμείνει ίδια ή αν θα υπάρξει αποχή και σε ποιο ποσοστό, καθώς επίσης που θα στραφούν οι ψηφοφόροι που την περασμένη Κυριακή ψήφισαν τους δυο συνδυασμούς που δεν εισήλθαν στο δεύτερο γύρο. Ο χρόνος θα δείξει καθώς οι ώρες για την έναρξη της ψηφοφορίας είναι λίγος.

Δήμος Φαρκαδόνας

Στο δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών θα μονομαχήσουν οι Γιάννης Σακελλαρίου και Μιχάλης Μπαγιώτης διεκδικώντας το Δήμο Φαρκαδόνας. Ο μεν πρώτος την περασμένη Κυριακή έλαβε ποσοστό 34,77% και ο δεύτερος 22,22%. Έμειναν εκτός ο Θανάσης Μεριβάκης με 20,87%, η Ελένη Χαλβατζά με 15,60% και η Ευαγγελία Στεργίου με 6,54%.

Στο Δήμο Φαρκαδόνας θα λειτουργήσουν 44 εκλογικά τμήματα στα οποία είναι εγγεγραμμένοι 18.747 ψηφοφόροι. Στην διαδικασία της προηγούμενης Κυριακής ψήφισαν 10.083 ψηφοφόροι.

Δυο από τους τρεις υποψηφίους που δεν εισήλθαν στο δεύτερο γύρο Θανάσης Μεριβάκης και Ευαγγελία Στεργίου μετά από σύγκληση των ομάδων τους προτείνουν στους ψηφοφόρους τους, ο μεν πρώτος «Ψήφο κατά συνείδηση» και η δεύτερη «Λευκό – Άκυρο». Η κα Χαλβατζά μέχρι και χθες δεν είχε ανακοινώσει κάποια πρόθεση.

Μένει να δούμε πως θα κινηθούν οι ψηφοφόροι των τριών συνδυασμών, καθώς σε καμιά περίπτωση δεν θεωρείται ότι ακολουθούν πιστά τις γραμμές.

 

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης