Τρίτη 25.01.2022 | Εορτάζουν: Γρηγόρης, Γρηγόριος, Γόλης, Γρηγορία, Μαργαρίτης, Μαργαρίτα

Η ώρα του φροντιστηρίου για τους Τρικαλινούς μαθητές

ΤΟΠΙΚΑ11.09.2019 | 4:48 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Σημαντική είναι  η επιβάρυνση στον οικογενειακό προϋπολογισμό από το κόστος των φροντιστηρίων για τους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που έχει στη διάθεση της η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος σχεδόν οι μισοί (49%) μαθητές Μέσης Εκπαίδευσης έχουν σήμερα κάποιου είδους εξωσχολική στήριξη.

Αυτή αφορά σε ποσοστό 30% τους μαθητές του Γυμνασίου και σε ποσοστό 66% τους μαθητές του Λυκείου.  Παράλληλα οι γονείς θα πρέπει να υπολογίσουν και επιπλέον έξοδα για υπόλοιπες εξωσχολικές δραστηριότητες που δεν αφορούν  στα μαθήματα του σχολείου, όπως για παράδειγμα ξένες γλώσσες, αθλητικές δραστηριότητες, μαθήματα για υπολογιστές κτλ.

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία της Ετήσιας Έκθεσης για την Εκπαίδευση του Κέντρου Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής της ΓΣΕΕ, οι ετήσιες δαπάνες των νοικοκυριών για αγαθά και υπηρεσίες εκπαίδευσης είναι 3.305,3 εκατ. ευρώ.

Στα Τρίκαλα ήδη πολλά φροντιστήριά, ανάλογα και με την τάξη των παιδιών έχουν ξεκινήσει παράδοση μαθημάτων. Γίνεται μια προσπάθεια και από τους καθηγητές της ιδιωτικής  εκπαίδευσης να κρατηθούν όσο το δυνατό χαμηλότερες οι τιμές καθώς και να γίνονται και σχετικές προσφορές ώστε κάθε Τρικαλινή οικογένεια να μπορεί ανταπεξέλθει στο κόστος.

Παράλληλα, ξεκινούν οι εγγραφές και σε εξωσχολικές δραστηριότητες. Την τιμητική τους έχουν αθλήματα αλλά και η μουσική με τα Τρικαλινά ωδεία να γεμίζουν με μαθητές σε κάθε γωνιά της πόλης. Χορός, εικαστικά, θέατρο και φυσικά η Ρομποτική έχουν επίσης την τιμητική τους.

 

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
ΠΕΠ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ 2014-2020