Δευτέρα 15.08.2022 | Εορτάζουν: Παναγιώτης, Πάνος, Πανούσος, Παναγής, Πανάγος, Γιώτης, Τάκης, Πανίκος, Παναγιώτα, Γιώτα, Παναγιούλα, Γιούλα, Παναγούλα, Νάγια, Δέσποινα, Δέσπω, Ντέπη, Πέπη, Ζέπω,Μαρία, Μαργέτα, Μαριέττα, Μαργετίνα, Μάρω, Μαριώ, Μαριωρή, Μαρίκα, Μαριγώ, Μαριγούλα, Μαρούλα, Μαρίτσα, Μανιώ, Μαίρη, Μαρινίκη, Μιρέλλα, Μυρέλλα, Μάνια, Μάρα, Μαράκι, Μάριος,Γεσθημανή, Ιεσθημανή, Θεοτόκης, Θεοτοκία, Μαριάντζελα, Μαρινέλα, Ελώνα, Ελλώνα, Ελόνα, Ηλιοστάλακτη, Ηλιοστάλακτη, Καθολική, Κρυστάλλω, Κρουστάλλω, Κρουστάλω, Κρυσταλία, Κρυσταλλία, Κρουσταλένια,Πρέσβεια, Πρεσβεία, Συμέλα, Σιμέλα, Σουμελά

Η Π. Δριτσέλη για το ν/σ της Παιδείας

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ10.06.2020 | 3:15 μμ

Γράφει ο/η

Ελένη Χολέβα

Γράφει ο/η Ελένη Χολέβα

Για «ιδεοληπτική εμμονή της ΝΔ» κάνει λόγο όσον αφορά το νομοσχέδιο για την Παιδεία η πρ. βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παναγιώτα Δριτσέλη. Όπως τονίζει το υπουργείο Παιδείας «επιχειρεί, μέσα από ταξικές και συντηρητικές διατάξεις, να  αναπαράξει αποτυχημένα και οπισθοδρομικά στερεότυπα που γυρνάνε το εκπαιδευτικό ρολόι πολλά χρόνια πίσω. Με ύφος χιλίων καρδιναλίων η κ. Κεραμέως νομοθετεί την περαιτέρω συρρίκνωση του Δημόσιου Σχολείου, γυρνώντας την πλάτη στην εκπαιδευτική κοινότητα και τις ανησυχίες χιλιάδων οικογενειών».

Συνεχίζονται η κ. Δριτσέλη επισημαίνει πως «το νομοσχέδιο αυτό δεν απαντάει σε καμία σύγχρονη εκπαιδευτική πρόκληση παρά μόνο φανερώνει την ιδεοληπτική εμμονή της ΝΔ που θέλει τα σχολεία επιχειρήσεις και τους μαθητές πελάτες. Τους εκπαιδευτικούς έντρομους υπό τη δαμόκλειο σπάθη της αξιολόγησης και τη μαθησιακή διαδικασία εγκλωβισμένη σε έναν εξετασιοκεντρικό λαβύρινθο. Και όλα αυτά με φόντο τις κάμερες, την επαναφορά της διαγωγής και την πρόσληψη μόνιμων εκπαιδευτικών να παραπέμπονται στις ελληνικές καλένδες! Πάει πολύ, λοιπόν, η κ. υπουργός να κάνει λόγο για «αναβάθμιση του Σχολείου». Η υποκρισία και η κοροϊδία περισσεύουν.»

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης