Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067
Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.
ΤΟΠΙΚΑ 26.09.2024
Γράφει ο/η
Γράφει ο/η newsroom
Το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας δείχνει μια έντονη δυναμική στον τομέα της έρευνας και της απήχησης που αυτή έχει διεθνώς.
Mε έγκυρη μελέτη που πρόσφατα δημοσιεύθηκε από τον διεθνούς φήμης Καθηγητή του Stanford University, κ.Ιωαννίδη (Αύγουστος 2024), έξι Καθηγητές του Τμήματός μας συγκαταλέγονται στο 2% των κορυφαίων ερευνητών-επιστημόνων παγκοσμίως.
Πρόκειται για τον Καθηγητή Αθανάσιο Τζιαμούρτα, τον Καθηγητή κ. Αθανάσιο Παπαϊωάννου, την Καθηγήτρια κα Μαρίνα Παπαστεργίου, τον Καθηγητή Ιωάννη Φατούρο, τον Καθηγητή Ανδρέα Φλουρή, και τον Ομότιμο Καθηγητή κ. Ιωάννη Κουτεντάκη, το επιστημονικό έργο των οποίων κρίθηκε ότι συμβάλει σημαντικά στην πρόοδο της επιστήμης παγκοσμίως.
Η εκπροσώπηση του ΤΕΦΑΑ με 6 μέλη στην παγκόσμια κορυφή των ερευνητών-επιστημόνων είναι η πολυπληθέστερη τόσο μεταξύ όλων των Τμημάτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, όσο και μεταξύ των υπολοίπων ΤΕΦΑΑ της χώρας.
Οι 6 Καθηγητές αντιστοιχούν στο 22% του προσωπικού του ΤΕΦΑΑ, ΠΘ και αυτό αντανακλά μέρος της δυναμικής του Τμήματος στο οποίο υπηρετούν συνάδελφοι/ισσες με διακρίσεις και σε άλλες διεθνείς λίστες.
Αυτά είναι τα καλά νέα γιατί υπάρχουν και τα κακά. Ποια είναι αυτά; Η τραγική ολιγωρία στην αντιμετώπιση των καταστροφών στον υλικοτεχνικό εξοπλισμό των εγκαταστάσεων του ΤΕΦΑΑ μετά τη θεομηνία του Daniel.
Το ΤΕΦΑΑ υπέστη εκτεταμένες ζημιές από τη θεομηνία οι οποίες δεν αποκαταστάθηκαν. Μπορεί εκπαιδευτικό προσωπικό και φοιτητές να επέστρεψαν από τον Απρίλιο στις Καρυές, ωστόσο, η αποκατάσταση των ζημιών εξελίσσεται με ρυθμούς slow motion (αργή κίνηση).
Ο κ. Παπαϊωάννου που είναι μεταξύ των καθηγητών που διακρίθηκαν και μέχρι πριν από δύο εβδομάδες κοσμήτορας της σχολής, με δηλώσεις του (Ραδιοφωνική Λέσχη) εξήγησε ότι δεν έχουν γίνει και πολλά για την αποκατάσταση των καταστροφών. Για παράδειγμα για την αποκατάσταση των καταστροφών στα εργαστήρια (απαραίτητα ιδίως για τους μεταπτυχιακούς φοιτητές) που υπολογίστηκαν στις 550.000 ευρώ, δεν διατέθηκαν οι αναγκαίοι πόροι. Οι ευθύνες επιμερίζονται. Από τις τεχνικές υπηρεσίες και τις πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας έως το υπουργείο Παιδείας. Επί του παρόντος, «γυρνάνε» με τις δωρεές του δήμου Αθηναίων που παρέδωσε ο δήμαρχος Χάρης Δούκας (80.000 ευρώ) και των Ελληνικών Γαλακτοκομείων (30.000 ευρώ).
Σ’ αυτό το ποσό θα πρέπει να συνυπολογιστεί και ένα ακόμη μεγαλύτερο που προέκυψε από την πρόσφατη εκτίμηση για το κόστος αποκατάστασης του λεβητοστασίου που υπερβαίνει το 1 εκ. ευρώ.
Μετά από ένα «καυτό καλοκαίρι» κατά το οποίο διδακτικό και λοιπό προσωπικό στις Καρυές εργάζονταν χωρίς κλιματισμό, ήρθαν στο ΤΕΦΑΑ κλιματιστικά τα οποίο, ωστόσο δε λύνουν το πρόβλημα. Ακόμη και το ηλεκτρικό ρεύμα δεν είναι δεδομένο για τη Σχολή αφού η παροχή του γίνεται μέσω του πυργίσκου που εγκαταστάθηκε ως πρόχειρη λύση από τον ΔΕΔΔΗΕ. Συχνά όμως το ρεύμα πέφτει μετατρέποντας το ΤΕΦΑΑ σε κρυφό σχολειό…
Κι αν όλα αυτά θα ήταν αρκετά να αποθαρρύνουν τους μεταπτυχιακούς φοιτητές να επιλέξουν ένα πανεπιστημιακό τμήμα, ευτυχώς στην περίπτωση του ΤΕΦΑΑ δεν ισχύει αυτό, καθώς λόγω κυρίως του υψηλού επιπέδου του διδακτικού προσωπικού, το τμήμα προσελκύει μεταπτυχιακούς φοιτητές απ’ όλο τον κόσμο. Μεταξύ αυτών δε, φοιτητές από τις ΗΠΑ, την Αγγλία, τη Γερμανία ακόμη και την Ινδία!