Κυριακή 22.05.2022 | Εορτάζουν: Αιμίλιος, Μίλιος, Αιμιλία, Έμυ, Εμιλία, Έμιλυ, Έμμα, Μίλια, Κόδρος, Κόδρα

Η Πιαλεία τίμησε τους ηλικιωμένους

ΤΟΠΙΚΑ16.10.2019 | 6:54 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Μία αξιέπαινη εκδήλωση προς τιμή των Γερόντων πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 13 Οκτωβρίου στις 11π.μ. στον αύλειο χώρο της Εκκλησίας του Αγίου Γεωργίου Πιαλείας, με οργανωτές τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πιαλείας (ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ), τον Σύλλογο Γυναικών Πιαλείας (Καλλιπάτειρα) και την Ενορία Αγίου Γεωργίου Πιαλείας.

Η παραπάνω Γιορτή γίνεται εδώ και 31 χρόνια για να τιμηθούν οι γέροντες του χωριού και συμπίπτει με την Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων την 1Η Οκτωβρίου κάθε χρόνο.

Οι εκδηλώσεις άρχισαν με την θεία λειτουργία που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Πιαλείας και στην συνέχεια στον αύλειο  χώρο της Εκκλησίας όπου συγκεντρώθηκαν αρκετοί Γέροντες και Γερόντισσες, ,άνοιξε την αυλαία της εκδήλωσης  η Αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου κ. Χριστίνα Ζορμπά, η ο ποία καλωσόρισε  τους παρευρισκόμενους καθώς και τους επίσημους προσκεκλημένους και τους ευχαρίστησε που τίμησαν με την παρουσία τους την Γιορτή.

Ακολούθησε σύντομα αναφορά για τους Ηλικιωμένους από την Πρόεδρο του Συλλόγου Γυναικών Πιαλείας κ. Φανής Υφαντή  τονίζοντας τον σεβασμό που πρέπει να του δείχνουμε όλοι  μας σε αυτούς τους Ανθρώπους της Τρίτης Ηλικίας.

Χαιρετισμό έκανε ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου Πύλης κ. Κων/νος Δούλαλας, εκπρόσωπος του Δημάρχου Κων/νου Μαράβα και του Δήμου.

Επίσης χαιρετισμό έκανε και ο πρώην Πρόεδρος του  Πολιτιστικού  Συλλόγου κ. Δημήτριος Παπαγιανόπουλος.

Η γιορτή συνεχίστηκε με ποιήματα που απήγγειλαν τα παιδιά της Πιαλείας και με τις βραβεύσεις «Μακροζωίας» σε τέσσερις εν ζωή Ηλικιωμένους του Χωριού, και τις βραβεύσεις 5 επιτυχόντων μαθητών της Πιαλείας στα Ανώτατα Ιδρύματα της Χώρας.

 

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης