Δευτέρα 15.04.2024 | Εορτάζουν: Λεωνίδας, Λεωνίδης, Λεώ, Λεωνιδία, Κρήσκης

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Η ποδηλασία ως Ολυμπιακό άθλημα και ως καθημερινότητα στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής Δ. Τρικκαίων

ΤΟΠΙΚΑ12.05.2023 | 6:29 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Το ποδήλατο ως Ολυμπιακό άθλημα και καθημερινότητα για τα παιδιά, από ολυμπιονίκη στην πόλη των δεκάδων χιλιάδων ποδηλάτων, τα Τρίκαλα.

Η φράση εσωκλείει το περιεχόμενο της εκδήλωσης που υλοποίησε η ΕΘΝ.Ο.Α. (Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία) που λειτουργεί υπό την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, στο πλαίσιο της Ολυμπιακής Εβδομάδας στα σχολεία. Και καταλληλότερος να παρουσιάσει τα ποδήλατα ως τρόπο ζωής και ως άθλημα, ο συνεργάτης της ΕΘΝ.Ο.Α., Δημήτρης Γεωργαλής. Ο τρικαλινός ολυμπιονίκης και πρωταθλητής της ποδηλασίας σε συνεργασία με τον Δήμο Τρικκαίων και τη δημοτική του εταιρεία «Αστική Ανάπτυξη Α.Ε.» παρουσίασαν το ποδήλατο σε 120 μαθητές και μαθήτριες δημοτικών σχολείων των Τρικάλων, στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Τρικκαίων. Με τη συνδρομή στελεχών της Δημοτικής Αστυνομίας Τρικκαίων τα μικρά παιδιά μάθαιναν να κυκλοφορούν με τους κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, πεζή και με ποδήλατο. Ο κ. Γεωργαλής παρουσίασε συνολικότερα τα ζητήματα της βιώσιμης κινητικότητας, που, όπως είπε, εφαρμόζεται στην πόλη των Τρικάλων, παρόντος του Δημάρχου Τρικκαίων Δημήτρη Παπαστεργίου, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία του ποδηλάτου, ως τρόπου ζωής.

Παρόντες, ακόμη, ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Αθλητισμού, Πολιτισμού Μιχάλης Λάππας και ο πρόεδρος της δημοτικής εταιρείας «Αστική Ανάπτυξη ΑΕ» Γιώργος Ζιώγας.  Κάθε παιδί λάμβανε ως δώρο ένα αναμνηστικό μπλουζάκι από την ΕΘΝ.Ο.Α., ενώ το κατάστημα Bike Shop εμπλούτισε την εκδήλωση με ποδήλατα διαφορετικών ειδών και απαιτήσεων.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης