Σάββατο 22.06.2024 | Εορτάζουν: Ζηνάς, Ζένας, Ζένος, Ζήνα, Ζένα, Ζένια,Ευσέβιος, Ευσεβής, Ευσεβεία, Σέβη, Ευσεβούλα, Σεβούλα

Αριθμός Μ.Η.Τ. 232067

Η ιστοσελίδα www.trikalaerevna.gr σύμφωνα με την απόφαση Ε/1117/29-03-2024 της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης / Διεύθυνση Εποπτείας Μέσων Ενημέρωσης / Τμήμα Μητρώου και Διαφάνειας έλαβε την πιστοποίηση εγγραφής στο Ηλεκτρονικό Μητρώο Ηλεκτρονικού Τύπου (Μ.Η.Τ.) στον Νομό Τρικάλων σύμφωνα με το Ν.5005/2022. O κατάλογος των πιστοποιημένων επιχειρήσεων ηλεκτρονικού τύπου αναρτάται στην ιστοσελίδα της Γ.Γ.Ε.Ε.

Η ποιότητα του αέρα σε πρώτο πλάνο

ΤΟΠΙΚΑ06.06.2024 | 9:03 πμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Τη δυνατότητα να ενημερωθούν για το έργο TwinAIR είχε το προσωπικό των ΚΑΠΗ, των σχολείων και των υπηρεσιών του Δήμου Τρικκαίων που συμμετέχουν στο έργο.  Πρόκειται για έργο που υλοποιεί η e-trikala ΑΕ και το οποίο εισάγει ένα πρώτο στο είδος του σύστημα τεχνολογικών λύσεων για τη βελτίωση της ποιότητας του αέρα σε ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων εσωτερικού χώρου.
Το έργο στοχεύει να διερευνήσει, το πώς οι ατμοσφαιρικοί ρύποι στους εσωτερικούς χώρους μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά την υγεία των ανθρώπων και να υποστηρίξουν τη δημόσια υγεία μέσω της ευαισθητοποίησης της κοινότητας και της χάραξης πολιτικής. Η σχετική συνάντηση πραγματοποιήθηκε στις 3 Ιουνίου, στον κόμβο Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας, GiSeMi HUB, της e-trikala. Στη συνάντηση αρχικώς ο Δρ Ανδρέας Φλουρής, Καθηγητή Φυσιολογίας στο ΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ενημέρωσε τους/τις παρευρισκόμενους/ες για τη σημασία της ποιότητας του αέρα στη σωματική και ψυχική υγεία.
Ακολούθησε σύντομη παρουσίαση του έργου και του εξοπλισμού, που θα τοποθετηθεί στα κτήρια, από τους συντονιστές του έργου, τον Δρ. Στυλιανό Καρατζά, επιστημονικό υπεύθυνο του TwinAIR, (από το Εργαστήριο Διαχείρισης Τεχνικών Έργων Υποδομών και Πόλεων, του τμήματος του Πανεπιστημίου Πατρών) και τον κ. Παπαμανώλη Αντώνη, μεταδιδακτορικό ερευνητή στο ίδιο Εργαστήριο.
Το συγκεκριμένο σύστημα αισθητήρων έχει ήδη εγκατασταθεί 27ο Δημοτικό Τρικάλων, και σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο σχολείο στις 4 Ιουνίου, οι ίδιοι/ες οι μαθητές/τριες παρουσίασαν τα οφέλη του TwinAIR.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης