Παρασκευή 16.04.2021 | Εορτάζουν: Γαληνός, Γαλήνη, Νίκη, Καλλίς, Κάλλι, Καλίς, Κάλι, Καλλίδα, Καλλία, Καλίδα, Καλία, Χιονία, Χιονούλα, Χιονίτσα, Χιονάτη

Οι προοπτικές του ενεργειακού πλούτου της χώρας

ΤΟΠΙΚΑ10.12.2019 | 9:30 μμ

Γράφει ο/η

newsroom

Γράφει ο/η newsroom

Το θέμα του ενεργειακού πλούτου της Ελλάδας αναλύθηκε σε μία πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση, που τίμησαν με την παρουσία τους πολλοί συμπολίτες μας, στο Μουσείο Τσιτσάνη, με εισηγητές δύο ιδιαίτερα καταρτισμένες προσωπικότητες, τον πρώην υπουργό κ. Γιάννη Μανιάτη και τον Πρόεδρο του Ινστιτούτου Ενέργειας ΝΑ Ευρώπης (ΙΕΝΕ) κ. Κωστή Σταμπολή.

Τίτλος της εκδήλωσης, που διοργάνωσε η Τρικαλινή Λέσχη Προβληματισμού στα πλαίσια των δράσεών της, «Ο Ενεργειακός Πλούτος της Ελλάδος Παρούσα κατάσταση – Προοπτικές», με τους δύο ομιλητές να αναλύουν τα σημερινά δεδομένα και εξελίξεις πάνω στο θέμα, αλλά και τις προοπτικές που υπάρχουν.

Στο επίκεντρο βρέθηκε η εκμετάλλευση του ενεργειακού πλούτου της χώρας, που μπορεί να συμβάλλει στην ανάπτυξη, ενώ εξετάστηκαν όλες οι κινήσεις που έχουν γίνει μέχρι σήμερα σχετικά με την εκμετάλλευση των ενεργειακών αποθεμάτων της χώρας.

Παράλληλα τονίστηκε πως οι έρευνες για τους υδρογονάνθρακες είναι άμεσα συνδεδεμένες με τα εθνικά συμφέροντα, ενώ αναλύθηκε το πώς μπορεί να διαμορφωθεί το νέο ενεργειακό μείγμα για τη χώρα.

Αξίζει να σημειωθεί πως είναι η δεύτερη εκδήλωση της Τρικαλινής Λέσχης Προβληματισμού, που όπως τονίζουν οι συμμετέχοντες αποτελεί μία προσπάθεια με σκοπό την ενθάρρυνση του προβληματισμού των κατοίκων και των κοινωνικών φορέων της περιοχής, για την προαγωγή της έρευνας και της µελέτης σε θέματα που αφορούν τους πυλώνες τους Έθνους – Κράτους δηλ. Παιδεία, Πολιτισμός, Δικαιοσύνη, Άμυνα – Ασφάλεια – Εξωτερική Πολιτική, Οικονομία και Ανάπτυξη, Υγεία και Κοινωνική Μέριμνα και στοχεύει στο να συμβάλει – βοηθήσει στην περαιτέρω προβολή της πόλης των Τρικάλων σαν ένα κέντρο προβληματισμού και ανάδειξης θεμάτων προς επίλυση.

Η ΕΡΕΥΝΑσχολιάστε εδώ

Η διεύθυνση του email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Η ΕΡΕΥΝΑδιαβάστε επίσης
Φυτικά Ροφήματα Βρώμης ΚΑΡΠΟΣ ΟΛΥΜΠΟΣ Nature Spot e-shop